[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αεροπορική τραγωδία στην Σιβηρία
Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 Posted by -

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ 11 τραυματίστηκαν,μετά την συντριβή ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου στην Σιβηρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας.

Αεροπορική τραγωδία στην Σιβηρία

«Από τους 43 επιβαίνοντες του αεροπλάνου, οι δώδεκα τραυματίστηκαν, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι νεκροί», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο ρωσικό πρακτορείο, Ria - Novosti.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ όπως μετέδωσε το Ria Novosti, τουλάχιστον πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς. Παράλληλα, εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι δεν υπήρχαν παιδιά στο αεροσκάφος.

Το δικινητήριο ATR - 72 συνετρίβη 30 ως 35 χιλιόμετρα από την πόλη Τιουμέν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ροτσίνο κοντά στο Τιουμέν με προορισμό το Σουργκούτ, μια άλλη πόλη της Σιβηρίας.

Η επαφή με το αεροπλάνο χάθηκε λίγο μετά την απογείωσή του, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο τα συνεργεία διάσωσης -232 άντρες με 125 οχήματα- έσπευσαν στο σημείο της πτώσης για να βρούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους να καίγονται.

Το δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης News.ru μετέδωσε πως το αεροδρόμιο του Σουργκούτ έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα των επιβατών, επισημαίνονται πως το αεροσκάφος συνετρίβη «πραγματοποιώντας αναγκαστική προσγείωση».

Πηγές τις οποίες επικαλείται το δίκτυο ανέφεραν πως το αεροπλάνο κατέπεσε κοντά σε δρόμο, κάτι που ενισχύει την υπόθεση της αναγκαστικής προσγείωσης.

«Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν εξηγήσεις», τόνισε ο επικεφαλής του τοπικού γραφείου του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών Γιούρι Αλέκιν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το «μαύρο κουτί» βρέθηκε και επισήμανε πως η επαφή του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου χάθηκε μόλις τρία λεπτά μετά την απογείωση.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της συντριβής παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας της Τιουμέν, Βαλεντίν Ταράσοφ, είπε ότι ένα πρόσωπο που επρόκειτο να «πετάξει» με το αεροπλάνο, δεν κατάφερε να φτάσει εγκαίρως για την πτήση, γεγονός που του έσωσε την ζωή.


Πηγη

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αεροπορική τραγωδία στην Σιβηρία"

Leave a reply