[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
40 νεκροί από δύο εκρήξεις στην Δαμασκό
Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί και στους 170 οι τραυματίες μετά από δυο εκρήξεις που συγκλόνισαν την Δαμασκό της Συρίας.

40 νεκροί από δύο εκρήξεις στην Δαμασκό

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στην πρωτεύουσα λίγο πριν τις 8.00 το πρωί (τοπική ώρα) καθώς πολλοί άνθρωποι μετέβαιναν στους χώρους εργασίας τους. Μια δεύτερη- πολύ πιο ισχυρή- ακολούθησε λίαν συντόμως με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 40 άνθρωποι και 170 να τραυματιστούν.

Δεκάδες οχήματα απανθρακώθηκαν και δυο μεγάλοι κρατήρες σχηματίστηκαν στον δρόμο.

Στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις βρίσκεται στρατιωτικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζεται μεταξύ άλλων η αντι-τρομοκρατική υπηρεσία.

Χθες το βράδυ, οι καθεστωτικές δυνάμεις βομβάρδισαν για μια ακόμη φορά την πολύπαθη Χομς, με τους ακτιβιστές να κάνουν λόγο για μια από τις χειρότερες επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Στην Συρία έχουν μεταβεί περί τους 70 παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, χωρίς ωστόσο εμφανή αποτελέσματα στην πάταξη της αιματηρής βίας που σύμφωνα με τον ΟΗΕ έχει στερήσει την ζωή σε 9000 ανθρώπους, από τον Μάρτιο του 2011.

Τον Φεβρουάριο, η συριακή κυβέρνηση έκανε τον δικό της απολογισμό της βίας, ρίχνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 3838, εκ των οποίων 2493 πολίτες και 1345 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "40 νεκροί από δύο εκρήξεις στην Δαμασκό"

Leave a reply