[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Έπεσε μαχόμενος ο ΠΑΟ... (ΤΣΣΚΑ- Παναθηναϊκός 66- 64) (video)
Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 66-64 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πάει στον μικρό τελικό της Ευρωλίγκα


Παλεύοντας όπως ακριβώς πρέπει να παλεύει ένας Πρωταθλητής Ευρώπης, ο αξιόμαχος Παναθηναϊκός προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκα, αφού ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 66-64.

Οι "πράσινοι" έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ, και έχοντας για ηγέτη τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, έφτασαν κοντά στην πρόκριση, η οποία χάθηκε στο φινάλε, από ορισμένα λάθη, τόσο διαιτητικά, όσο και ομαδικά.

Ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, όμως στη συνέχεια, το "βαρύ" όπλο της ΤΣΣΚΑ, ο Αντρέι Κιρλένκο, τράβηξε το περισσότερο "κουπί", και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, μαζί με τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Νέναντ Κρστιτς, που ήταν άξιοι συμπαραστάτες του Ρώσου σταρ.

Το "τριφύλλι" είχε έντονα παράπονα από τους τρεις διαιτητές και κυρίως για ορισμένες αποφάσεις τους, στα τελευταία λεπτά του αγώνα, εκεί που κρίθηκε το ματς και η πρόκριση στον τελικό.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα με τον Μίλος Μάριτς να πετυχαίνει 6 πόντους, και την ΤΣΣΚΑ να απαντά στη συνέχεια με τον Κρστιτς.

Ο Μάικ Μπατίστ ανέλαβε δράση, και κατάφερε να συμπληρώσει τον Σέρβο στο σκοράρισμα, με τους Ρώσους, να μοιάζουν μπλοκαρισμένοι στην αρχή.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πήρε πάνω του ορισμένες ενέργειες, δεν του βγήκαν όμως όλες, με τους αριθμούς του στην αρχή να μην είναι πολύ καλοί, αφού είχε 0/4 τρίποντα, και κανείς δεν μπόρεσε να αποτελέσει απειλή για την ΤΣΣΚΑ από την περιφέρεια.

Ο "Σάρας" πήρε τ' όπλο του!

Όλα αυτά μέχρι να πάρει μπροστά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους!

Ο Λιθουανός άσος κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα των Ρώσων ακόμα περισσότερο, και με ωραίες προσπάθειες να πετύχει κρίσιμους πόντους, που κράτησαν τη διαφορά των "πρασίνων" στους δέκα.

Μέχρι τη λήξη του δευτέρου δεκαλέπτου, η ΤΣΣΚΑ δεν κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ, ωστόσο μπόρεσε και επανήλθε από τον "λήθαργο", χάρη στον Αντρέι Κιριλένκο, ο οποίος κουβάλησε την ομάδα στις πλάτες του, και τη βοήθησε να ανακτήσει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση.

Η "αρκούδα" ξύπνησε...

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το "ξυπνητήρι" χτύπησε για την ΤΣΣΚΑ. Ο Αντρέι Κιριλένκο μαζί με τον Κρστιτς αλλά και τον Τεόντοσιτς ξεκίνησαν να σέρνουν το "άρμα", με τον Παναθηναϊκό να είναι πολύ καλός και να μην αφήνει τους Ρώσους να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου έκανε φιλότιμες προσπάθειες κάτω από το καλάθι, πετυχαίνοντας κρίσιμους πόντους ψυχολογίας, ενώ ο Μάικ Μπατίστ κέρδισε πολλές μάχες κάτω από το καλάθι, σκοράροντας σημαντικούς πόντους.

Παρόλα αυτά, δύο φάουλ χωρίς λόγο δόθηκαν στον Αμερικανό, με αποτέλεσμα να φτάσει τα τέσσερα, και να αποσυρθεί στον πάγκο από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

"Θεία" δίκη αλλά...

Σε μία φάση στα τελευταία οκτώ δευτερόλεπτα, ο Παναθηναϊκός "φώναξε" για βήματα των Σισκάουσκας και Τεόντοσιτς στην ίδια φάση. Δόθηκε φάουλ υπέρ του Τεόντοσιτς, όμως ο Σέρβος έχασε και τις δύο βολές!

Στην τελευταία του ευκαιρία να ξεδιπλώσει επίθεση και να ισοφαρίσει ή να πάρει τη νίκη, ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε, αφού η άμυνα της ΤΣΣΚΑ απέδωσε, και έτσι οι Ρώσοι κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 66-64 και την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 15-29, 32-34, 51-55, 64-66.

ΤΣΣΚΑ (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 12, Λαβρίνοβιτς 2, Σισκάουσκας 5, Μέχια, Κρίστιτς 8, Κιριλένκο 17, Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 15, Καούν 2, Χριάπα 3, Γκόρντον 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 6, Περπέρογλου, Μπατίστ 11, Λόγκαν 2, Σάτο 3, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας, Ν. Καλάθης 3, Σμιθ, Καϊμακόγλου 10, Γιασικεβίτσιους 17.






STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Έπεσε μαχόμενος ο ΠΑΟ... (ΤΣΣΚΑ- Παναθηναϊκός 66- 64) (video)"

Leave a reply