[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Anti - Stars! (videos)
Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Τα Ballboys παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό top ten με πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν στην Ευρώπη που στερούνται λάμψης και δημοσιότητας



Μία μεγάλη κατηγορία ποδοσφαιριστών είναι αυτή στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι λεγόμενοι ''χαμάληδες'' ή ''εργάτες'', δηλαδή οι άνθρωποι που στο γήπεδο δεν διακρίνονται για την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση και το θέαμα που προσφέρουν.

Αυτοί οι παίκτες ξεχωρίζουν για το πάθος τους, την ομαδικότητα τους, τα πλούσια φυσικά τους προσόντα και τον αλτρουισμό τους.

Δεν θα τους θυμηθείς ποτέ για τις φαντασμαγορικές τους ενέργειες ούτε για τις ντρίμπλες τους, όμως στο μυαλό σου θα έχεις πάντα χαραγμένη την εικόνα ενός πιστού ''στρατιώτη'', που είναι προσηλωμένος στο στόχο και αφοσιωμένος στο σύλλογο που υπηρετεί.

No 10 Mapou Yanga - Mbiwa

Ο ''αρχηγός'' της Μονπελιέ είναι μόλις 23 ετών και διακρίνεται για το πάθος και τη μαχητικότητά του. Τη φετινή περίοδο ''βγάζει μάτια'' με τις αμυντικές του επιδόσεις και οδηγεί εκ του ασφαλούς τη γαλλική ομάδα στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της.

Μπορεί ο Ολιβιέ Ζιρού να έχει τραβήξει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας των 21 τερμάτων που έχει πετύχει , αλλά ο κεντρικός αμυντικός της Μονπελιέ είναι αυτός που κρατά όρθια την ομάδα στις δύσκολες στιγμές. Το βασικό συστατικό της επιτυχίας για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, εξάλλου είναι η ανασταλτική λειτουργία και η Μονπελιέ χρωστά πολλά στον ''αρχηγό'' για το γεγονός ότι διαθέτει τη 2η καλύτερη άμυνα της Ligue 1.

No 9 Vurnon Anita

Δεν έχει απασχολήσει τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ της ''Γηραιάς Ηπείρου'', όπως συμπαίκτες του στον Άγιαξ σαν τον Έρικσεν, τον Ντε Γιονγκ και τον Σουλεϊμάνι, αλλά το μέλλον του ανήκει. Ο 23χρονος αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του Άγιαξ και φέτος ήταν ένα από τα πολυτιμότερα όπλα στη ''φαρέτρα'' του Φρανκ Ντε Μπουρ.

Αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ και βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση της Eredivisie, τόσο με τις επιθετικές του εμπνεύσεις όσο και με τις ανασταλτικέ του αρετές. Ο Ανίτα διαγράφει σταθερή ανοδική πορεία και στην Ολλανδία έχει χαρακτηρισθεί ως ο ιδανικός αντικαταστάτης του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ , στους ''Οράνιε''.



No 8 Isco

Το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε από τη Βαλένθια στη Μάλαγα, όμως πέρασε απαρατήρητος, αφού την ίδια περίοδο στο ''Ρομαρέδα'' προσγειώθηκαν ονόματα της εμβέλειας των Χοακίν, Καθόρλα, Φαν Νίστελροϊ και Τουλαλάν. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μανουέλ Πελεγκρίνι και έγινε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της Μάλαγα στην ξέφρενη πορεία προς την κατάκτηση της 4ης θέσης, που οδηγεί στο Champions League.

Αγωνίζεται στη θέση του επιτελικού μέσου ή σε αυτή του αριστερού χαφ και διακρίνεται για τις οργανωτικές του ικανότητες καθώς και για το ''εγκεφαλικό'' του παιχνίδι. Ο 20χρονος αποτελεί σαφώς μία από τις μεγάλες ελπίδες του ισπανικού ποδοσφαίρου και είναι ζήτημα χρόνου να λάβει κλήση για τους ''Φούριας Ρόχας''.

No 7 Cheick Tiote

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του. Ακούραστος, μαχητικός, οξυδερκής και ιδιαίτερα ομαδικός, ο 25χρονος Ιβοριανός ήταν τη φετινή περίοδο ο συνδετικός κρίκος της άμυνας με την επίθεση της Νιούκαστλ.

Ο Αφρικανός αποτελεί ένα σύγχρονο αμυντικό χαφ, που και καθαρό μυαλό διαθέτει και δεν στερείται τεχνικής κατάρτισης. Έχει εξαιρετικά ποσοστά στον τομέα των εύστοχων μεταβιβάσεων και μαζί με τους Σενεγαλέζους, Μπα και Σισέ, συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε οι ''μάγκπις'' να τερματίσουν υψηλότερα στη βαθμολογία της Premier League, από μεγαθήρια όπως οι Τσέλσι και Λίβερπουλ.

No 6 Dusan Basta

Ο 27χρονος Σέρβος αγωνίζεται από το 2008 στην Ουντινέζε και αποτελεί μέρους του μεγαλεπήβολου σχεδίου της αγωνιστικής ανάκαμψης των ''μπιανκονέρι'' τα τελευταία χρόνια. Αγωνίζεται στη θέση του δεξιού χαφ αλλά και σε αυτή του δεξιού οπισθοφύλακα, χωρίς να έχει πρόβλημα να αγωνιστεί είτε ως αμυντικό χαφ είτε ως κεντρικός αμυντικός.

Διαθέτει πλούσια φυσικά προσόντα, όπως ύψος 184 εκατοστών και αλτικότητα, ενώ δεν υστερεί στον επιθετικό τομέα, αφού σκοράρει με ευχέρεια και προβληματίζει τις αντίπαλες άμυνες με μπαλιές ακριβείας. Ο Μπάστα ήταν ο παίκτης-κλειδί στη φετινή εντυπωσιακή πορεία της Ουντινέζε προς την κατάκτηση της 3ης θέσης και μαζί με τους Άρμερο και Ασαμόα έκαναν τα πάντα ώστε ο Αντόνιο Ντι Νατάλε να παραβιάσει 23 φορές τα αντίπαλα δίχτυα.



No 5 Sven Bender

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος είχε φανέλα βασικού και ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της Ντόρτμουντ στην καταπληκτική πορεία προς την κατάκτηση της Bundesliga. Αποτελεί την ''ήρεμη δύναμη'' των Βεστφαλών στη μεσαία γραμμή και σε ηλικία 23 ετών είναι ένας από τους πληρέστερους αμυντικούς μέσους του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Δεν σκοράρει συχνά, όμως τρέχει ακατάπαυστα, μαρκάρει χώρους και παίκτες και αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους ανερχόμενους playmakers του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι περγαμηνές του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες και από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιόακιμ Λεβ, που έχει συμπεριλάβει τον πρώην παίκτη του Μόναχο 1860 στην προεπιλογή της ''Νάσιοναλμανσαφτ'', ενόψει του EURO 2012.



No 4 Micah Richards

Στη ''χλιδάτη'' Μάντσεστερ Σίτι το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών ΜΜΕ απασχολούν οι επινοήσεις του Σίλβα, τα υπέροχα τέρματα του Αγουέρο, οι τρέλες του Μπαλοτέλι και η ρευστή σχέση ανάμεσα στον Κάρλος Τέβες και τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Το γεγονός όμως ότι οι ''Πολίτες'' αναρριχήθηκαν στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 44 χρόνια, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των ακριβοπληρωμένων και εμπορικών ποδοσφαιριστών της Σίτι.

Στο σύλλογο του Μάντσεστερ πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν και παίκτες που δεν αποκτήθηκαν με αστρονομικά ποσά. Ένας από αυτούς είναι και ο Ρίτσαρντς, που αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της ομάδας. Ο 23χρονος δεξιός μπακ στηρίζεται στη δύναμη και την ταχύτητα και ήταν πραγματικά απροσπέλαστος σε ολόκληρη τη διάρκεια της σεζόν, βοηθώντας τη Σίτι να τερματίσει με την καλύτερη άμυνα στη φετινή μάχη της Premier League. Τον περασμένο Αύγουστο ανανέωσε τη συνεργασία του με τους ''Πολίτες'' μέχρι το 2015 και αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για το μέλλον τόσο της Σίτι όσο και της εθνικής Αγγλίας.

No 3 Luiz Gustavo

Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από τη Χόφενχαϊμ και η Μπάγερν βρήκε στο πρόσωπό του έναν ιδανικό ''εργάτη'' για το νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο 24χρονος είναι αυτός που κάνει τη ''βρώμικη'' δουλειά στο κέντρο των Βαυαρών, ώστε οι Κρος, Ριμπερί και Σβαϊνστάιγκερ, να είναι προσηλωμένοι στο δημιουργικό κομμάτι και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Μπορεί να αγωνισθεί ακόμη και ως κεντρικός αμυντικός , αφού η δύναμη και τα φυσικά του προσόντα τον καθιστούν απροσπέλαστο. Ειδικότερα στο Champions League πραγματοποίησε επιβλητικές εμφανίσεις και κατάφερε να ''σβήσει'' μέσους παγκόσμιας κλάσης, όπως τους Τσάμπι Αλόνσο και Εζίλ.

No 2 Stephan Lichsteiner

Το περασμένο καλοκαίρι ο Αντόνιο Κόντε έκανε προσεκτικές επιλογές για την αμυντική διάταξη της Γιουβέντους και δικαιώθηκε αφού η ''Μεγάλη Κυρία'' κατέκτησε το ''Σκουντέτο'' αήττητη, τερματίζοντας μάλιστα με το χαμηλότερο παθητικό στη φετινή Serie A. Η επιλογή του Στέφαν Λιχστάινερ για το δεξί άκρο της άμυνας ήταν ιδανική, αφού ο Ελβετός ήταν πραγματικά απολαυστικός καθ'όλη τη διάρκεια της περιόδου.

Με όπλο τις επελάσεις του και τη διεισδυτικότητα του ο 28χρονος ήταν βαρόμετρο για τη συνολική απόδοση των ''μπιανκονέρι''. Αποτελεί ένα σύγχρονο μπακ-χαφ που καλύπτει με άνεση ολόκληρη τη δεξιά πτέρυγα και παρουσιάζει αρμονία στα καθήκοντα του, σαν ελβετικό ρολόι!

No 1 Ramires

Αποκτήθηκε μετά από εισήγηση του Κάρλο Αντσελότι το καλοκαίρι του 2010 και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δαπάνησε 22 εκ. ευρώ για να φέρει τον Βραζιλιάνο από το ''Ντα Λουζ'' στο ''Στάμφορντ Μπριτζ''. Η πρώτη του σεζόν στο ''Νησί'' χαρακτηρίζεται απογοητευτική, αφού ο 25χρονος δεν κατάφερε να δείξει τις αρετές του, μένοντας μακριά από τα αγωνιστικά στάνταρ που είχε αγωνιζόμενος στην Μπενφίκα.

Η έλευση του Αντρέ Βίλας Μπόας λειτούργησε ευεργετικά για τον Ραμίρες που από την αρχή της σεζόν, σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του, ήταν ουσιαστικός και αποτελεσματικός σε κάθε παιχνίδι. Η άφιξη του Ντι Ματέο στην τεχνική ηγεσία των ''μπλε'' δεν ''βραχυκύκλωσε'' τον Βραζιλιάνο, που αποδείχθηκε το ''κρυφό χαρτί'' του 41χρονου στα κρίσιμα ματς των Λονδρέζων.

Ο 25χρονος σημείωσε ένα καθοριστικό τέρμα στον τελικό του FA Cup απέναντι στη Λίβερπουλ, ενώ ήταν και ο πρωταγωνιστής της Τσέλσι στον ανεπανάληπτο ημιτελικό του Champions League με την Μπαρτσελόνα. Η θέση του είναι αυτή του αμυντικού χαφ, αλλά όπως απέδειξε στο ''Καμπ Νου'', μπορεί να αγωνιστεί είτε ως δεξί μπακ είτε και ως κεντρικός αμυντικός.

Ο Ραμίρες είναι ένα πολυεργαλείο , ένας μέσος box - to- box που μπορεί να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες με τις εξαιρετικές κάθετες πάσες του αλλά και με τις φρενήρεις κούρσες του. Είναι σκληροτράχηλος, ακούραστος και συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, καταπίνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα. Στον τελικό του Μονάχου απέναντι στην Μπάγερν ο Ραμίρες δεν θα αγωνιστεί λόγω καρτών, αλλά αν οι ''μπλε'', αναδειχθούν πρωταθλητές Ευρώπης, θα χρωστούν πολλά στο Βραζιλιάνο, που είναι ένας από τους πιο βελτιωμένους ποδοσφαιριστές των ευρωπαϊκών γηπέδων τη φετινή σεζόν.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Anti - Stars! (videos)"

Leave a reply