[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Ζητούν ανέφικτα πράγματα από την Ελλάδα», λένε σε Ιταλία και Ισπανία
Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο ευρωπαϊκός Νότος αγωνιά... Σκεπτικισμό έως και .. τρόμο προκαλεί σε Ιταλία και Ισπανία η εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα, καθώς και η όλη συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

«Στην ελληνική κρίση έγιναν κάκιστοι χειρισμοί και τώρα απαιτούνται από την Αθήνα πράγματα ανέφικτα», είπε ο Κοράντο Πάσερα, υπουργός οικονομικής ανάπτυξης της Ιταλίας. Πρόσθεσε: «Το ευρώ χωρίς την Ελλάδα είναι μια υπαρκτή πιθανότητα, αλλά, σε περίπτωση μιας τέτοια εξέλιξης, χώρες σαν την Ιταλία, με υψηλό δημόσιο χρέος και έλλειμμα, θα ήταν οι πρώτες στις οποίες θα γίνονταν αισθητά τα αρνητικά επακόλουθα».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινούνται και οι απόψεις τριών βασικών ιταλικών κομμάτων, όπως τις διατύπωσαν ισάριθμοι εκπρόσωποί τους, σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας.

«Η Ευρώπη οφείλει να κατανοήσει ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι πραγματικά δικό της. Πρέπει να αναλάβει, στην παρούσα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την επίλυσή του». Σε αυτό συμφώνησαν οι, Στέφανο Φασίνα από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, ο Πάολο Ρομάνι του «μπερλουσκονικού» κόμματος «Οίκος των Ελευθεριών» και ο Μπενεντέτο Ντέλα Βέντοβα, εκπρόσωπος του κόμματος «Μέλλον και Ελευθερία».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι είπε ότι θα πρόκειται για «τεράστιο λάθος εάν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Στην Ισπανία πολλοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες εκφράζουν έντονους φόβους για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα είχε σοβαρές, δυσμενείς επιπτώσεις στη χώρα τους. Ζητούν δε να μην προβάλλει η Κομισιόν υπερβολικές αξιώσεις από την «εξαντλημένη και στριμωγμένη» Ελλάδα.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Ζητούν ανέφικτα πράγματα από την Ελλάδα», λένε σε Ιταλία και Ισπανία"

Leave a reply