[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σαρκοζί και Ολάντ μαζί στις εκδηλώσεις για τον Β' Παγκόσμιο
Τρίτη 8 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Από κοινού συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης για το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Φρανσουά Ολάντ, μετά από πρόταση του πρώτου.

Σαρκοζί και Ολάντ μαζί στις εκδηλώσεις για τον Β' Παγκόσμιο

Επιθυμώντας να φανούν συνεπείς με την εικόνα μιας «υπερήφανης» και «ενωμένης» Γαλλίας, έννοιες που αμφότεροι προέβαλαν κατά την προεκλογική τους εκστρατεία, αλλά και στις ομιλίες τους μετά τις προεδρικές της Κυριακής, ο απερχόμενος και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος παρευρέθησαν στους εορτασμούς στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, για το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (8 Μαΐου 1945).

«Υπάρχουν ζητήματα που μας ενώνουν και ξεπερνούν τα πρόσωπα, τον Νικολά και εμένα. Πρέπει να δώσουμε αυτή την συμβολική εικόνα (ενότητας)» δήλωσε αποχωρώντας ο Φρανσουά Ολάντ.

Αυτή είναι προφανώς μια από τις τελευταίες επίσημες εμφανίσεις του Ν. Σαρκοζί- έπεται η τελετή παράδοσης της εξουσίας στις 15 Μαϊου- καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος έχει αποφασίσει να γυρίσει σελίδα και να αποσυρθεί από την πολιτική, παρότι αρκετά στελέχη του κόμματός του φαίνεται να εύχονται το αντίθετο.

Σαρκοζί και Ολάντ μαζί στις εκδηλώσεις για τον Β' Παγκόσμιο

Προβληματισμός βρετανικών ΜΜΕ για Ολάντ
Μερίδα του τύπου της Βρετανίας κατηγορεί τον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ότι πουλά "ψευδαισθήσεις" πρεσβεύοντας μία πολιτική που απομακρύνεται από τη λιτότητα, θεωρώντας ότι "δεν υπάρχει ήπια λύση στην κρίση".

Οι Times θεωρούν ότι για τον Φρανσουά Ολάντ η νίκη του επί του Νικολά Σαρκοζί ήταν "το εύκολο μέρος". "Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επιλυθούν τα οικονομικά προβλήματα της Γαλλίας και να βοηθηθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της", αναφέρεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας.

Σαρκοζί και Ολάντ μαζί στις εκδηλώσεις για τον Β' Παγκόσμιο

"Ο κ. Ολάντ δεν φείδεται ψευδαισθήσεων. Η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση είναι ότι η οικονομική αδυναμία της Γαλλίας μπορεί να αντιμετωπισθεί με έναν ενισχυμένο ρόλο του Κράτους και ότι η κρίση στην ευρωζώνη μπορεί να αμβλυνθεί με την επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης δημοσιονομικής πειθαρχίας, την οποία προώθησαν οι κ.κ. Μέρκελ και Σαρκοζί'.

"Η Γαλλία δεν μπορεί να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της παρά με τη μείωση των δαπανών. Είναι ένα μήνυμα το οποίο δεν μπορεί να αγνοήσει ο κ. Ολάντ", προειδοποιεί το κύριο άρθρο της εφημερίδας.

Σαρκοζί και Ολάντ μαζί στις εκδηλώσεις για τον Β' Παγκόσμιο

"Η Ευρώπη απορρίπτει την λιτότητα, αλλά δεν υπάρχει ήπια λύση", προειδοποιεί από την πλευρά της η Daily Telegraph, σύμφωνα με την οποία "οι εκλογές αυτού του σαββατοκύριακου στη Γαλλία και την Ελλάδα δείχνουν ότι ένας απατηλός μύθος ριζώνει στην Ευρώπη".

"Αυτό εκφράσθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον νέο σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας, τον Φρανσουά Ολάντ, στη νικητήρια ομιλία του: 'Η Ευρώπη μάς παρακολουθεί", είπε με χαρακτηριστική γαλλική μετριοφροσύνη", γράφει η εφημερίδα.

«Καλή τύχη φίλε μου» λέει στον Ολάντ ο Σαρκοζί, χτυπώντας τον στην πλάτη και χαμογελώντας σαρδόνια, ενώ λίγο πιο δίπλα περιμένει αυστηρή η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Γελοιογραφία του Plantu
«Καλή τύχη φίλε μου» λέει στον Ολάντ ο Σαρκοζί, χτυπώντας τον στην πλάτη και χαμογελώντας σαρδόνια, ενώ λίγο πιο δίπλα περιμένει αυστηρή η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Γελοιογραφία του Plantu στην εφημερίδα Le Monde.

"Αντί της αναγκαιότητας για θυσίες, μία λαϊκή δοξασία κερδίζει έδαφος, ότι υπάρχει μία μαγική και ανώδυνη λύση στην κρίση. Πρόκειται για μία σκληρή ψευδαίσθηση, την οποία οι πολιτικοί ηγέτες δεν πρέπει να αγνοήσουν".

"Ο νέος πρόεδρος δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει σε επώδυνες περικοπές", γράφουν οι Financial Times, που θεωρούν ότι η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ μπορεί να του δώσει περισσότερο περιθώριο ελιγμών για να εφαρμόσει την πολιτική του.

Τέλος, σε πιο αισιόδοξο κλίμα, η εφημερίδα The Guardian τονίζει ότι ο Ολάντ πρέπει να βρει απαντήσεις άμεσα, επισημαίνοντας ότι η μετριοπάθεια του νεοκλεγέντα προέδρου θα τον βοηθήσει να τα πάει καλά με την Μέρκελ, παρά τις διαφορετικές πολιτικές τους γραμμές.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σαρκοζί και Ολάντ μαζί στις εκδηλώσεις για τον Β' Παγκόσμιο"

Leave a reply