[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μπαρόζο: Οποιος πήρε βοήθεια, θα εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας
Τρίτη 8 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι χώρες της ΕΕ που έχουν δεχθεί διεθνή στήριξη «δεν έχουν άλλη επιλογή» παρά να εφαρμόσουν μέτρα λιτότητα παράλληλα με τις προσπάθειές τους για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μπαρόζο: Οποιος πήρε βοήθεια, θα εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας

«Οι χώρες του προγράμματος δεν έχουν άλλη επιλογή --εκτός από την άτακτη χρεοκοπία, που πιστεύω πως δεν συνιστά επιλογή-- παρά να εφαρμόσουν θαρραλέα μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης», δήλωσε ο Μπαρόζο μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.


«Ανάπτυξη και σταθεροποίηση, τα χρειαζόμαστε και τα δύο», τόνισε. Τόνισε, επίσης, πως θα ήταν «ανεύθυνο» εκ μέρους της Επιτροπής να συστήσει περαιτέρω αύξηση των εθνικών ελλειμμάτων για να επιτευχθεί ανάπτυξη.

Σεβασμός στα αποτελέσματα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών
Εν τω μεταξύ, σεβασμό τους στα αποτελέσματα των ελληνικών βουλευτικών εκλογών, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Ολι Ρεν, προσθέτοντας ωστόσο ότι περιμένουν το σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας που θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

Μπαρόζο: Οποιος πήρε βοήθεια, θα εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας

Συγκεκριμένα, μετά από ομιλία τους, αφιερωμένη στην 9η Μαΐου και τα 63 χρόνια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, οι κ.κ. Όλι Ρεν και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απάντησαν και σε ερωτήματα για τις εκλογές στην Ελλάδα, την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και τις επιπτώσεις της λιτότητας όπως εκφράστηκαν στις κάλπες.

«Σεβόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ως ένα δείγμα δημοκρατίας. Βεβαίως κανείς θα πρέπει να αναλογιστεί ότι τα οικονομικά προβλήματα και η υπερχρέωση της Ελλάδας είχαν αρχίσει να συσσωρεύονται πολύ πριν το αίτημα για την υπαγωγή της χώρας σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, όπως ζήτησε η κυβέρνηση και υποστήριξε το ελληνικό κοινοβούλιο» είπε ο κ. Ρεν και πρόσθεσε: «Σεβόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών και περιμένουμε να σχηματιστεί μία κυβέρνηση συνεργασίας που θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις».

Από την πλευρά του ο Ζ. Μ. Μπαρόζο υπογράμμισε: «Από σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς δεν θέλω να απαντήσω σε υποθετικές ερωτήσεις και υποθετικά σενάρια. Δεν είναι τώρα η ώρα να σχολιάσει η Κομισιόν. Χθες τηλεφώνησα στον αρχηγό του πρώτου κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας, τον συνεχάρηκα και συμφωνήσαμε ότι η στιγμή είναι πολύ ευαίσθητη. Πρέπει όμως να σας θυμίσω ότι το πρόγραμμα το ζήτησε η ίδια η Ελλάδα, η κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο, δεν αφορά μόνο τη δημοσιονομική προσαρμογή, περιέχει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν στόχο την ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, εμείς εκδώσαμε και μία ανακοίνωση για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και στόχος μας είναι η επιστροφή της χώρας στις αγορές και η ανάπτυξη. Η Κομισιόν είναι στο πλευρό της Ελλάδας».



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μπαρόζο: Οποιος πήρε βοήθεια, θα εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας"

Leave a reply