[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι εκλεκτοί του Σάντος!
Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Φερνάντος Σάντος ανακοίνωσε τους παίκτες που θα πάρει μαζί του στην προετοιμασία για το Euro 2012




Ο Ομοσπονδιακός προπονητής ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης του παίκτες που θα πάρει μαζί του στην προετοιμασία της ομάδας για το Euro 2012.

Μετά από αυτούς που αγωνίζονται στο εξωτερικό που είχε ανακοινώσει νωρίτερα, ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε και τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από τις κλήσεις του Πορτογάλου τεχνικού απουσιάζουν ποδοσφαιριστές όπως οι Βύντρα, Χιώτης, Σπυρόπουλος, Καρνέζης, Χριστοδουλόπουλος ενώ κλήθηκαν οι Μήτρογλου, Τζιόλης, Τζαβέλλας και Φορτούνης.

Διαβάστε αναλυτικά την προεπιλογή του Σάντος:

Τερματοφύλακες
Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ)
Μιχάλης Σηφάκης (Άρης)
Αλέξανδρος Τζόρβας (Παλέρμο)
Αμυντικοί
Τοροσίδης (Ολυμπιακός)
Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)
Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε)
Μαλεζάς (ΠΑΟΚ)
Χολέβας (Ολυμπιακός)
Τζαβέλλας (Μονακό)
Παπασταθόπουλος (Βέρντερ Βρέμης)
Μέσοι
Αλέξανδρος Τζιόλης (Μονακό)
Γρηγόρης Μάκος (ΑΕΚ)
Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός)
Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός)
Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός)
Γιώργος Φωτάκης (ΠΑΟΚ)
Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν)
Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια)
Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός)
Γιάννης Φετφατζίδης (Ολυμπιακός)

Επιθετικοί
Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)
Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)
Φάνης Γκέκας (Σαμσουνσπόρ)
Νίκος Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ)
Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος)

Ο Φερνάντο Σάντος στις αρχικές του δηλώσεις ανέφερε: «Προσπάθησα να υπάρχει ισορροπία. Είναι μια ισορροπημένη αποστολή. Η θέση του τερματοφύλακα με παίδεψε πολύ. Είναι πολύ ειδική και συγκεκριμένη. Δεν έχει συσχετισμούς με άλλες θέσεις. Έλαβα απόφαση με βάση αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα την Εθνική. Υπήρχαν και άλλες επιλογές. Η τελική απόφαση ήταν το γεγονός ότι ήταν παρόντες περισσότερο μαζί μας και έπαιξαν περισσότερο. Ευχαριστούμε όλους τους παίκτες. Θα είναι δύσκολο για τους παίκτες, θα νιώσουν αδικημένοι. Αν μπορούσα, θα τους έπαιρνα όλους. Δυστυχώς κάποιοι έμειναν έξω και νιώθω άσχημα. Ήταν από τις δυσκολότερες αποφάσεις μου. Για αυτό είμαι εδώ, για να παίρνω τέτοιες δύσκολες αποφάσεις και να αναλαμβάνω την ευθύνη».

Στη συνέχεια ο Σάντος ανέλυσε ποια θα είναι τα κριτήρια αποκλεισμού δύο παικτών από κάθε γραμμή:
«Το πιο βαρύ είναι για αυτούς που έμειναν έξω. Από τους 25 παίκτες, όλοι θα δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην τελική 23άδα. Κι αυτή θα είναι δύσκολη επιλογή, να μείνουν 23 παίκτες. Είναι δική μου επιλογή μετά από προπονήσεις στην Αυστρία. Να δω πώς ανταποκρίνονται οι παίκτες σε αγωνιστικό επίπεδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρκετοί αγωνίζονται στα πλέι οφ και προέρχονται από κοπιαστική σεζόν. Ελπίζουμε να μην υπάρχει τραυματισμός. Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε η αποστολή, να υπάρχει ισορροπία. Έχουμε ισορροπημένη λίστα που καλύπτει όλες τις γραμμές. Θα παίξει ρόλο και το γεγονός αν κάποιοι μπορούν να παίξουν σε περισσότερες από μια θέσεις. Σαν καθαρόαιμο δεξί μπακ είναι ένας, αλλά υπάρχουν άλλοι δύο παίκτες που μπορούν να καλύψουν αυτή τη θέση. Αποφάσισα να μην έχω δεύτερο καθαρό δεξί μπακ. Η τελική απόφαση των δύο παικτών θα γίνει με τα ίδια κριτήρια».

Για τη θέση, που θα αγωνιστεί ο Σωτήρης Νίνης: «Ναι, ξεκάθαρα, τον υπολογίζω για την επιθετική γραμμή. Είναι επιθετικογενής παίκτης, έχει χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν άλλοι παίκτες. Είναι δυνατός στο ένας εναντίον ενός, κάνει καλές κινήσεις στη γραμμή, μπορεί να παίξει δεξιά και αριστερά».

Γενικά για τα τα κριτήρια επιλογής των παικτών: «Τα κριτήρια επιλογής διαφέρουν σε σχέση με άλλα ματς. Πηγαίνουμε σε τελική φάση, είναι διαφορετικό από τα προκριματικά. Θα έχουμε τους παίκτες μεγάλο διάστημα μαζί μας. Λιγότερο από αυτό που υπολογίζαμε. Είναι διαφορετικό στα προκριματικά που κάνουμε 2-3 προπονήσεις, σε αυτές τις περιπτώσεις ο προπονητής δεν μπορεί να αλλάξει δραστικά κάποια πράγματα, οι παίκτες είτε έχουν αγωνιστικό ρυθμό είτε όχι. Αν δεν έχουν, δεν καλούνται. Αυτή τη στιγμή, από τη στιγμή που έχουμε φιλικά και προπονήσεις, είναι επαρκής χρόνος για να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό, όσοι δεν έχουν. Κάτι σημαντικό είναι το πώς θα είναι ο παίκτης εκτός γηπέδου. Είναι δύσκολη διοργάνωση και η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο.

Στους αγώνες θα παίζουν πάντα αυτοί που θα πιστεύω ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες του αγώνα και τον αντίπαλο. Από τη στιγμή που ξέρουμε τα χαρακτηριστικά των αντιπάλων, από τώρα πάνω κάτω θα πρέπει να ξέρω πώς θα αντιμετωπίσω τα παιχνίδια. Σε μια διοργάνωση που παίζεις κάθε 3-4 μέρες, χρειάζονται αλλαγές και αυτό είναι κάτι που έχω σκεφτεί από τώρα»
.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι εκλεκτοί του Σάντος!"

Leave a reply