[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μαφιόζικο χτύπημα σε ιταλικό λύκειο
Σάββατο 19 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Την μαφία "δείχνουν" οι πρώτες έρευνες ως αυτουργό της έκρηξης σε σχολείο του Μπρίντιζι. Δυο ήταν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε κάδο απορριμμάτων, μπροστά από το τεχνικό λύκειο Μορβίλο Φαλκόνε του Μπρίντιζι.

Μαφιόζικο χτύπημα σε ιταλικό λύκειο

Από έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα προσέλευσης των μαθητών, 7:45 ώρα Ιταλίας, σήμερα το πρωί, τραυματίσθηκαν επτά νέοι και έχασε την ζωή της μια δεκαεξάχρονη κοπέλα.

Μια άλλη μαθήτρια, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάστασή της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Η έκρηξη, ήταν μεγάλης ισχύος, αφού προκλήθηκαν ζημιές και σε καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελέων οδηγούν προς την μαφία: όλοι σχεδόν οι μαθητές, προέρχονται από το χωριό Μεζάνιε, όπου, πριν λίγες ημέρες, εξερράγη το αυτοκίνητο του προέδρου της ένωσης εμπόρων κατά της μαφίας.

Σήμερα, επίσης, φθάνει στο Μπρίντιζι, το "Καραβάνι κατά της μαφίας", μια πρωτοβουλία που, μεταξύ των άλλων, ευαισθητοποιεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, ζητώντας τους να μην πληρώνουν στις μαφιόζικες οργανώσεις, το "χαράτσι υποχρεωτικής προστασίας".

Μαφιόζικο χτύπημα σε ιταλικό λύκειο

Είναι η πρώτη φορά που το οργανωμένο έγκλημα επιτίθεται κατά μαθητών και εκπαιδευτικού ιδρύματος. Ο εκρηκτικός μηχανισμός -δυο φιάλες υγραερίου- ενεργοποιήθηκε, πιθανότατα, με τηλεχειριστήριο.

Οι εισαγγελείς επιβεβαιώνουν ότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν προς μια μαφιόζικη επίθεση, και συγκεκριμένα, της τοπικής μαφίας της Απουλίας «Ιερό Ενωμένο Στεφάνο». Υπάρχει, όμως, παράλληλα, και μια μικρή πιθανότητα να πρόκειται για χτύπημα που μπορεί να σχεδιάστηκε από κάποιο παράφρονα.

«Αν η βόμβα είχε εκραγεί ένα τέταρτο αργότερα θα θρηνούσαμε, τώρα, ακόμη περισσότερα θύματα», προσθέτουν οι εισαγγελείς.

Συντετριμμένοι, σε κατάσταση σοκ, μαθητές, καθηγητές, συγγενείς και πολλοί άλλοι πολίτες, βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκαν η άτυχη Μελίσσα και οι επτά συμμαθητές της.

Σήμερα, στις πέντε το απόγευμα, η πόλη του Μπρίντιζι πρόκειται να απαντήσει με μαζική διαδήλωση στην σημερινή επίθεση, με σύνθημα «όχι στις μαφίες, ναι στην ελευθερία».


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μαφιόζικο χτύπημα σε ιταλικό λύκειο"

Leave a reply