[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η σκακιέρα της φωτιάς
Τρίτη 29 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO



Προβληματίζουν οι δηλώσεις του τραπεζίτη και πρώην διορισμένου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, για την προετοιμασία εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ. Προκαλεί τριγμούς και ρήγματα στη δομή του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος αλλά και του παγκόσμιου η δήλωσή του.

Ένα σκάκι έχει στηθεί ανάμεσα σε δύο οικονομικά στρατόπεδα, που ακόμα και ο Κασπάροβ δεν θα είχε απάντηση για τις κινήσεις στη σκακιέρα της φωτιάς.

Η οικονομική επιστήμη είναι η επιστήμη των αριθμών. Ανάλογα με το πώς θα ορίσεις τους αριθμούς, ορίζεις και το αποτέλεσμα. Φυσικά τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Όλα αποτελούνται από παραμέτρους. Και εδώ, οι νεο-Πυθαγόριοι οικονομολόγοι, χωρίς ήθος και αιδώ, κατασκευάζουν άριστα και άρτια τους πίνακες, προς όφελος των μεγάλων αφεντικών.

Μα ποιά είναι τα αφεντικά; Είναι αυτοί που θέλουν τις ζωές μας μερίδα στο πιάτο της εξουσίας τους.

Κύριε Λουκά Παπαδήμο, συγχαρητήρια!

Φαίνεται από τη θέση σας ότι υπηρετείτε ισχυρά αφεντικά, που θέλουν την Ελλάδα να γίνει ο βάλτος της Στυμφαλίας για την παγκόσμια οικονομία. Αλλά η γνώση τους φτάνει μέχρι τις Όρνιθες και αγνοούν τον Ηρακλή...

Η ιστορία κάνει κύκλους. Το πολιτικό θέατρο στην Ελλάδα έχει στήσει τη σκηνή της δεύτερης παράστασης μνημονιακή -αντιμνημονιακή έξοδος ή παραμονή;
Ο θεατής λαός βιώνει λεπτό προς λεπτό όλη την παράσταση και γίνεται μέρος της αγωνίας του έργου. Καλός ο συγγραφέας αλλά αγαπητοί μου, τούτο το έργο δεν το έχει γράψει ο Ευρυπίδης και δεν υπάρχει ο από μηχανής θεός.

Εδώ, χωρίς κάν να το γνωρίζει και ο συγγραφέας, ο από μηχανής θεός είναι ο ίδιος ο λαός. Η παράσταση είναι κυνηγετική περιπέτεια και κάθε σφαίρα σε ένα ανελέητο κυνήγι, ψάχνει το θήραμα.

Ποιός θα είναι ο λαγός θύμα που θα φέρει το χαμόγελο στα χείλη του κυνηγού; Δηλαδή με απλά λόγια, ποιό θα είναι το πρόσωπο στο νέο Γουδή του Ελληνισμού;
Οι θεατές στοιχηματίζουν με την αξία μιας ψήφου, χωρίς οικονομικό αντίκρισμα αλλά με μεγάλη ευθύνη.

Κύριε Παπαδήμο, είτε λευκά τα πιόνια στη σκακιέρα είτε μαύρα, σκοπό έχουν να προστατεύσουν το βασιλιά τους. Και στη σκακιέρα της Ελλάδος δεν ακούστηκε ποτέ η λέξη ρουά ματ. Γιατί κάθε στρατιώτης έχει μπόλι από τη στόφα του Λαμπράκη και από το δυναμισμό του Παναγούλη και έχει ξεδιψάσει από τις κόκκινες ματοβαμένες πηγές του Ολύμπου και της Γκιώνας.

Αστράφτει το τοπίο και σειούνται τα βουνά.

Η παράσταση θα λάβει τέλος στις 17 Ιουνίου του 2012.

Αγαπητέ κύριε τραπεζίτη, εσείς και τα αφεντικά σας πρέπει να γνωρίζετε ότι τότε ξεκινάει το πραγματικό έργο του ελληνικού λαού.

Καλή αντάμωση στη σκακιέρα της φωτιάς, γιατί "εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε"...

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η σκακιέρα της φωτιάς"

Leave a reply