[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Ο Ολάντ έκλεψε την παράσταση από την Μέρκελ»
Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Σε αμφισβήτηση εκτιμά ο γερμανικός Τύπος ότι έθεσε την κυριαρχία της Αγκελα Μέρκελ στις ευρωπαϊκές συνόδους χθες ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποιος στην χθεσινή άτυπη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών επέβαλε τα ευρωομόλογα ως κεντρικό ζήτημα.

«Ο Ολάντ έκλεψε την παράσταση από την Μέρκελ»

«Ο Ολάντ καθορίζει τη ευρωπαϊκή ατζέντα» είναι ο τίτλος της Die Zeit, η οποία, συνεπικουρούμενη από το Der Spiegel, θεωρεί ότι «ο Ολάντ κλέβει την παράσταση από τη Μέρκελ». Ωστόσο και τα δύο έντυπα εκφράζουν αμφιβολίες για τα αποτελέσματα που θα επιτύχει τελικά ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής εδώ και χρόνια που δεν κυριαρχείται από τη Μέρκελ», σχολιάζει στην ηλεκτρονική του έκδοση το Der Spiegel , επισημαίνοντας ότι είναι επίσης η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που οι Γερμανοί και οι Γάλλοι δεν συναντώνται πριν από τη σύνοδο για να συντονίσουν την κοινή τους στάση.

Εστιάζοντας στα ευρωομόλογα, ο Φρανσουά Ολάντ επέλεξε σκοπίμως ένα επίμαχο θέμα για να συγκρουσθεί με την καγκελάριο και να δηλώσει ότι το σχήμα «Μερκοζί» ανήκει στο παρελθόν, αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Der Spiegel.

Η Die Zeit διαπιστώνει ότι η καγκελάριος αναγκάστηκε να βρεθεί σε αμυντική στάση. «Είναι δύσκολο να λες συνέχεια "όχι", όταν η κατάσταση στην Ευρώπη δεν βελτιώνεται. Είναι ακόμη πιο δύσκολο όταν ένας άλλος (ηγέτης) διατυπώνει αδιάκοπα προτάσεις», σχολιάζει το περιοδικό.

Πολύ πιο πολεμοχαρής, η Süddeutsche Zeitung βλέπει ότι Μέρκελ και Ολάντ βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης και θεωρεί ότι και οι δύο επιδόθηκαν στην τακτική των εκατέρωθεν, ίσων, διαδοχικών πληγμάτων, έχοντας εξασφαλίσει ο καθένας την υποστήριξη σημαντικών συμμάχων.

Για την Bild «έγιναν πολλές συζητήσεις, χωρίς κανένα αποτέλεσμα». Διαφωνώντας για τα ευρωομόλογα, η Γαλλία κι η Γερμανία «σημάδεψαν την περιοχή τους» και «ποτέ οι χώρες -μέλη - και συγκεκριμένα οι ατμομηχανές της Ευρωπαϊκής Ενωσης- δεν απείχαν τόσο πολύ ως προς τις διεκδικήσεις τους, όσο σήμερα», σχολιάζει το γερμανικό ταμπλόιντ.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Ο Ολάντ έκλεψε την παράσταση από την Μέρκελ»"

Leave a reply