[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Άκαρπη η πρώτη συνάντηση Παπούλια με Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο
Κυριακή 13 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Μιάμιση ώρα περίπου διήρκεσε στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Βενιζέλου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μία τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Μετά το τέλος της συνάντησης δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις, ωστόσο όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στους δημοσιογράφους πως «η διαβούλευση συνεχίζεται». Θα εκδοθεί πάντως επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των συναντήσεων του Κάρολου Παπούλια με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή.

Στις 19:30 έχουν κληθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πάνος Καμμένος (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Φώτης Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ). Θα ακολουθήσουν επαφές με την Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ), τον Νίκο Μιχαλολιάκο (Χρυσή Αυγή).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι οδηγεί σε «ναυάγιο» τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφτασε πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον διευθυντή του γραφείου του Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου Πάνο Σκουρλέτη, αναμένεται να κάνει δηλώσεις από τα γραφεία του ΣΥΝ. Στην παρατήρηση δημοσιογράφου, κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο πως δεν φορά γραβάτα, ο Αλ.Τσίπρας απάντησε: «Θα μου δώσετε την δικιά σας».

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς, που έφτασε τρίτος μετά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Προεδρικό Μέγαρο, τόνισε λίγο πριν αρχίσει η σύσκεψη ότι «ο ελληνικός λαός με την ψήφο του έδωσε την εντολή για αλλαγή πολιτικής, να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να συγκροτήσουμε κυβέρνηση βιώσιμη».

Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια να εκλογών και διαλύει τη Βουλή.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Άκαρπη η πρώτη συνάντηση Παπούλια με Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο"

Leave a reply