[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γερμανία : Ψηφίστε αυτούς που υπέγραψαν το Μνημόνιο που ξεπουλάει την Ελλάδα!
Σάββατο 26 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Ενα σαφές μήνυμα ότι η Ευρωζώνη δεν θα παράσχει την επόμενη δόση (του Ιουνίου) στην Ελλάδα εάν δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα επαναβεβαιώσει τη δέσμευση της χώρας στην υλοποίηση του Μνημονίου, έστειλε χθες η Γερμανία. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Μ. Κοτχάους τόνισε χαρακτηριστικά: «Απ’ όσα γνωρίζω δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ανάγκη χρηματοδότησης από το εξωτερικό πέρα από το πρώτο εξάμηνο», για την Ελλάδα και συμπλήρωσε «οπότε μια καθυστέρηση λίγων εβδομάδων (σ.σ. στην καταβολή της επόμενης δόσης) δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα». Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιούν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την τόνωση των φορολογικών εσόδων και τη συγκράτηση των δαπανών, αφού όπως φαίνεται τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους για το προσεχές διάστημα δεν θα εισχυθούν από τα δάνεια του μηχανισμού στήριξης.

Σε χθεσινή σύσκεψη με θέμα την πορεία των εσόδων, αποφασίσθηκαν τρεις παρεμβάσεις:

1. Εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου να εντοπισθούν οι επιχειρήσεις, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν αποδίδουν τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.

2. Αποστολή σημειωμάτων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

3. Ελεγχοι σε φορολογούμενους με υψηλά εισοδήματα και μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι δηλώσεις περί προετοιμασίας για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι οι Ελληνες θα κάνουν τη σωστή επιλογή και θα μείνουν στο ευρώ», είπε ο πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Χέρμαν Βαν Ρομπέι.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γερμανία : Ψηφίστε αυτούς που υπέγραψαν το Μνημόνιο που ξεπουλάει την Ελλάδα!"

Leave a reply