[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι ευθύνες των κομμάτων της Αριστεράς
Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Το θεμελιώδες μήνυμα του λαού ήταν η βούλησή του να ανατραπούν οι πολιτικές τών μνημονίων..ο δρόμος προς τις νέες εκλογές δεν πρόκειται να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για κανέναν.Οι υπεύθυνοι των κομμάτων της Αριστεράς θα πρέπει με σοβαρότητα να μελετήσουν άμεσα την πολιτική αριθμητική..
των εκλογών της 6ης Μάη..

Στις 6 Μάη ο λαός έδωσε συγκεκριμένες εντολές σε αυτούς που συγκροτούν το πολιτικό προσωπικό της χώρας τη χρονική αυτή στιγμή.

Εντολές σε επίπεδο της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει απο εδώ και μπρός και εντολές που αφορούν την ίδια τη συγκρότηση του..

Δεν υπάρχει ψύχραιμος πολιτικός αναλυτής που να μην επιβεβαιώνει στις αναλύσεις του ότι το θεμελιώδες μήνυμα του λαού ήταν η βούλησή του να ανατραπούν οι πολιτικές τών μνημονίων.

Απο την άλλη πλευρά με βάση τους πολιτικούς συσχετισμούς που προέκυψαν απο τις εκλογές της 6ης Μάη το καθήκον υλοποίησης της λαικής βούλησης ανατίθεται εκ των πραγμάτων σε μια αριστερόστροφη διοίκηση,που ωστόσο, ελέω καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου υπήρξε αδύνατο να σχηματιστεί και να υποστηριχτεί κοινοβουλευτικά, παρά την αριθμητική της υπεροπλία σε επίπεδο ψήφων.

Στην αδυναμία αυτή καταλυτικό ρόλο έπαιξε και ο μηδενιστικός ρόλος ενός κομματιού της ελληνικής αριστεράς που επιμένει σε έναν απροκάλυπτα στείρο απομονωτισμό.

Με βάση τα παραπάνω πολιτικά δεδομένα, ο δρόμος προς τις νέες εκλογές της 17ης Ιούνη, δεν πρόκειται να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για κανέναν.Πολύ περισσότερο αν ληφθούν υπ όψιν τα αριθμητικά στοιχεία που διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα και που αν συνεχίσουν να λειτουργούν ανάλογα μέχρι τα μέσα Ιούνη,θα διαμορφώσουν- πρέπει να διαμορφώσουν- το αποτέλεσμα της νέας αποφασιστικής λαικής νίκης.

Στην αμείλικτη πραγματικότητα των αριθμών κανένας δεν δικαιούται να απαντά μόνο με χορούς.Ούτε να καμώνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να ανεχτεί σε αυτή τη φάση φαινόμενα εισοδισμού, πρακτικές που ο τόπος και οι ζωές μας πλήρωσαν στο παρελθόν και πληρώνουν τώρα πολύ ακριβά.

Η διάβρωση πρώην μεγάλων κομμάτων όταν βρίσκοντο στα πρόθυρα ανάληψης της εξουσίας ακόμα και απο πράκτορες της χούντας-καταδότες που αργότερα αναδείχτηκαν και σε πρωτοκλασσάτα και εντιμότατα στελέχη,αποτελεί τραγικό προηγούμενο που σίγουρα κάποτε η ιστορία θα περιγράψει και που τώρα είναι αδιανόητο συνειδητά να επιτραπεί να συμβεί σε οιονδήποτε χώρο..

Τώρα τέτοια φαινόμενα-βαρίδια όπως και εκδηλώσεις αλαζονίας και προώθησης των πανταχού παρόντων καταφερτζήδων που μοναδικό σκοπό έχουν προσωπικές φιλοδοξίες εξουσίας και διαιώνισης των ίδιων πρακτικών που μας έφεραν μέχρι εδώ σε επίπεδο παρεούλας,θα είναι καταστροφική για την κοινή προσπάθεια..

Οι υπεύθυνοι των κομμάτων,ιδίως της Αριστεράς θα πρέπει με σοβαρότητα να μελετήσουν άμεσα την πολιτική αριθμητική των εκλογών της 6ης Μάη.Οι πολίτες που ψήφισαν Αριστερά μετακινούμενοι απο άλλους κομματικούς χώρους,το έπραξαν στην πλειοψηφία τους συνειδητά και επέλεξαν να εκφράσουν τη βούλησή τους με βάση συγκεκριμένες αναγνωρίσιμες πολιτικές παρουσίες που δημόσια είχαν έγκαιρα καταδικάσει τις πολιτικές της τροίκας.

Η σύντομη προεκλογική εκστρατεία, οι άνισοι όροι προβολής υποψηφίων και άλλοι παράγοντες δεν επέτρεψαν στο εκλογικό σώμα να γνωρίζει το σύνολο των πολιτικών που θα μπορούσαν ειδικότερα να το εκφράσουν σε επίπεδο προσώπων.

Ολος αυτός ο κόσμος,που προβλέπεται απο τις δημοσκοπήσεις ότι θα αυξηθεί,περιμένει στις νέες εκλογές να εκπροσωπηθεί αναλογικά.

Και τα κόμματα θα πρέπει, λόγω εκλογικού νόμου,να φροντίσουν τώρα γι αυτό..




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι ευθύνες των κομμάτων της Αριστεράς"

Leave a reply