[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Διάσκεψη στο Λονδίνο για το μέλλον του ευρώ
Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Διάσκεψη για το μέλλον του ευρώ συγκαλεί εντός της εβδομάδας η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, τη στιγμή που ο διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός Loyd's προετοιμάζεται για μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Διάσκεψη στο Λονδίνο για το μέλλον του ευρώ

Διάσκεψη για το μέλλον του ευρώ συγκαλεί εντός της εβδομάδας η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, τη στιγμή που ο διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός Loyd's προετοιμάζεται για μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ο διοικητής της τράπεζας της Αγγλίας θα προεδρεύσει αυτή την εβδομάδα έκτακτης σύσκεψης στο Λονδίνο, στην οποία έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος οι Μάριο Ντράγκι, πρόεδρος της ΕΚΤ, και ο Ζου Κσιάσουαν, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας. Στην ατζέντα τους η κρίση στην Ευρωζώνη, με προτεραιότητα τις εξελίξεις στις οικονομίες της Ελλάδας και της Ισπανίας. Το σχετικό δημοσίευμα στην κυριακάτικη «Μail» αναφέρει ότι η Ευρωζώνη έχει ουσιαστικά παραλύσει περιμένοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα στις 17 Ιουνίου. Ο μεγάλος διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός Loyd's έχει προετοιμασθεί για να αντιμετωπίσει την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη «Telegraph» ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Λουντς Ρίτσαρντ Γουόρντ, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός του έχει περιορίσει όσο είναι δυνατόν τις συναλλαγές του στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

«Στην αγορά του Λονδίνου», δήλωσε επίσης ο Ρίτσαρντ Γουόρντ, «υπάρχει έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο να μεταφερθούν, στην περίπτωση κατάρρευσης της Ευρωζώνης, οι ασφάλειες από το ευρώ σε άλλα εθνικά νομίσματα. Δεν νομίζω ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα οδηγήσει στην κατάρρευση της Ευρωζώνης, ωστόσο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτήν την προοπτική. Εχουμε πλέον έτοιμο μηχανισμό για να περάσουμε αμέσως από το ευρώ σε άλλα εθνικά νομίσματα», δήλωσε επίσης στη συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος των Loyd's.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Διάσκεψη στο Λονδίνο για το μέλλον του ευρώ"

Leave a reply