[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Reuters: Μυστική τηλεδιάσκεψη για τo ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου
Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Μυστική σύσκεψη κατά τη διάρκεια τςη οποίας τα μέλη της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι κάθε ένα από αυτά θα πρέπει να προετοιμάσει ένα σχέδιο μη μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση που η Ελλάδα τελικά αποφασίσει να εγκαταλείψει την κοινή νομισματική ζώνη, αποκαλύπτει το Reuters επικαλούμενο πληροφορίες από αξιωματούχους της ευρωζώνης.

Reuters: Μυστική τηλεδιάσκεψη για τo ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου

Η συμφωνία, αναφέρει το τηλεγράφημα, επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ (Eurogroup Working Group) που ξεκίνησε στη 1.00 η ώρα το μεσημέρι της Δευτέρας και διήρκεσε μία ώρα.

Πέραν της επιβεβαίωσης που υποστηρίζει ότι παρείχαν προς το Reuters οι δύο αξιωμαρτούχοι, το διεθνές πρακτορείο ισχυρίζεται ότι εις γνώση του έχει περιέλθει και ένα «υπόμνημα» συνταχθέν από έναν εκπρόσωπο κράτους - μέλους, το οποίο και περιείχε τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να εξετάσουν οι χώρες της ευρωζώνης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας.

Το έγγραφο ανέφερε αναλυτικά το πιθανό κόστος -από μια έξοδο της Ελλάδας- για κάθε μέλος της ευρωζώνης και ανέφερε ότι αν φθάσουμε σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επιδιωχθεί ένα «συναινετικό» διαζύγιο. Σημείωνε επίσης ότι αν αποφασίσει η Ελλάδα να φύγει, θα πρέπει να της δοθεί στήριξη από την ΕΕ και το ΔΝΤ ώστε να μπορέσει να το πράξει.

Η Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ (Eurogroup Working Group) αποτελείται από αξιωματούχους που προετοιμάζουν τις συνόδους των υπουργών οικονομικών καθώς και από μέλη του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EFSF).



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Reuters: Μυστική τηλεδιάσκεψη για τo ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου"

Leave a reply