[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Reuters: Ο Παπαδήμος είχε ζητήσει «σκληρή δήλωση» από τον Μπαρόζο - Διαψεύδει ο τέως πρωθυπουργός
Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Στην αποκάλυψη ότι οι δηλώσεις Μπαρόζο για την ελληνική έξοδο δεν ήταν προϊόν «αυθόρμητης αγανάκτησης», αλλά υπόδειξη του τέως πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, προχώρησε σήμερα το πρακτορείο Reuters.



Σε άρθρο του για το παρασκήνιο της ελληνικής κρίσης, το Reuters υποστηρίζει ότι ευρωπαίος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται τόνισε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος σε μια προσπάθεια να ταρακουνήσει το πολιτικό σύστημα και να σχηματιστεί κυβέρνηση, ζήτησε στις 11 Μαϊου από τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να δηλώσει τα εξής:

«Εάν ένα μέλος ενός κλαμπ δεν σέβεται τους κανόνες, καλύτερα να φύγει από το κλαμπ. Και αυτό ισχύει για κάθε οργανισμό, ινστιτούτο ή εταιρεία".

Αν και ο Μπαρόζο τότε δεν είχε αναφερθεί ευθέως στην Ελλάδα, εν τούτοις επρόκειτο για απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου για την καταγγελία του μνημονίου που είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μπαρόζο δεν είχε σκοπό να κάνει μια τέτοια σκληρή δήλωση, αλλά την έκανε μετά από τηλεφώνημα του Λουκά Παπαδήμου.

Ο τέως πρωθυπουργός απάντησε λίγο αργότερα στον Βήμα FM, όπου διέψευσε την εν λόγω είδηση.

«Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα», είπε ο κ. Παπαδήμος.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Reuters: Ο Παπαδήμος είχε ζητήσει «σκληρή δήλωση» από τον Μπαρόζο - Διαψεύδει ο τέως πρωθυπουργός"

Leave a reply