[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ραντεβού στο Μόναχο! (video)
Σάββατο 19 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Μπάγερν και Τσέλσι διεκδικούν απόψε στη γερμανική πόλη (21:45 ) το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League



Δύο ομάδες που χαρακτηρίσθηκαν τη φετινή σεζόν από αγωνιστική αστάθεια σε μεγάλα χρονικά διαστήματα, κατάφεραν τελικά να ''σφραγίσουν'' τα πολυπόθητα εισιτήρια για τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή του Μονάχου.

Η Μπάγερν αφού ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, πραγματοποίησε αγωνιστική ''κοιλιά'' λίγο πριν τη χειμερινή διακοπή της Bundesliga, αλλά από τον Μάρτιο και έπειτα βρήκε ξανά την αγωνιστική της φόρμα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της σε δύο τελικούς.

Οι Βαυαροί μπορεί να ηττήθηκαν με 5-2 από την Ντόρτμουντ στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας, αλλά απόψε δηλώνουν πιστοί για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι ''μπλε'' ξεκίνησαν πολύ άσχημα τη σεζόν και το ένα αγωνιστικό ''χαστούκι'' διαδεχόταν το άλλο.

Η αντικατάσταση του Αντρέ Βίλας Μπόας από τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο, τον περασμένο Μάρτη, λειτούργησε ευεργετικά, με αποτέλεσμα οι Λονδρέζοι να κατακτήσουν το FA Cup και απόψε να διεκδικούν το τρόπαιο του Champions League.

Ο αγγλικός εφιάλτης

Η Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει για 4η φορά στην ιστορία της αγγλική ομάδα σε τελικό του Champions League και μετρά μόλις 1 επιτυχία και 2 αποτυχίες.

Το Μάη του 1975 οι Γερμανοί νίκησαν άνετα με 2-0 στο Παρίσι τη Λιντς και κατέκτησαν το τρόπαιο για 2η φορά στην ιστορία τους.

Επτά χρόνια αργότερα όμως, το Μάη του 1982 , οι Βαυαροί γνώρισαν την ήττα με 1-0 στο Ρότερνταμ, από τους ''χωριάτες'' της Άστον Βίλα.

Το μεγαλύτερο σοκ όμως οι Βαυαροί το γνώρισαν στη Βαρκελώνη, το Μάη του 1999, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τους έκλεψε μέσα από τα χέρια το τρόπαιο, επικρατώντας με 2-1, χάρη σε δύο τέρματα των Σέρινχαμ και Σόλσκιερ, στις καθυστερήσεις.


Η Μπάγερν συμμετέχει για 9η φορά σε τελικό της διοργάνωσης και μετρά 4 κατακτήσεις και ισάριθμες ήττες.

Αν οι Βαυαροί κατακτήσουν απόψε το τρόπαιο θα ισοφαρίσουν σε κατακτήσεις τη Λίβερπουλ και θα κυνηγούν πλέον τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν, που μετρούν 9 και 7 κατακτήσεις, αντίστοιχα.

Ο τεχνικός της γερμανικής ομάδας, Γιουπ Χάινκες, έχει κατακτήσει το 1998 το τρόπαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης και αν επαναλάβει απόψε το επίτευγμα, τότε θα γίνει ο 4ος προπονητής στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτά την κορυφή με δύο διαφορετικά κλαμπ, μετά τους Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ 1970, Αμβούργο 1983), Ότμαρ Χίτσφελντ (Ντόρτμουντ 1997, Μπάγερν 2001) και Ζοσέ Μουρίνιο (Πόρτο 2004, Ίντερ 2010).

Η Μπάγερν θεωρητικά είναι το φαβορί, επειδή αγωνίζεται στην έδρα της, όπου μετρά 15 νίκες στα τελευταία 16 ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Απέναντι σε αγγλικές ομάδες η Μπάγερν στο Μόναχο, μετρά 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα, από τη Νόργουιτς, το 1993 στο κύπελλο UEFA.

Αυτή είναι η 6η φορά που έχουμε στη διοργάνωση τελικό μεταξύ αγγλικής και γερμανικής ομάδας , με τους Άγγλους να έχουν το πάνω χέρι, αφού μετρούν 4 νίκες και μόλις 1 ήττα.

Μετά το 1984, όταν και η Ρόμα αντιμετώπισε στον τελικό του ''Ολίμπικο'' τη Λίβερπουλ, είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε τελικό του Champions League, ομάδα που φιλοξενεί στην έδρα της τον τελικό.

Απόντες για τους Γερμανούς θα είναι οι Αλάμπα, Μπαντστούμπερ και Λουίζ Γκουστάβο.

Ο ''ατσίδας'' Ντι Ματέο

Αν κανείς έλεγε τον περασμένο Μάρτη πως η Τσέλσι θα διεκδικούσε τη φετινή περίοδο το τρόπαιο του Champions League, θα τον περνούσαν για τρελό, όμως τα δεδομένα άλλαξαν ριζικά, από τη στιγμή που ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των ''μπλε''.

Οι Λονδρέζοι κατέκτησαν αρχικά το FA Cup, θεσμό που είχε κατακτήσει 2 φορές στο παρελθόν ο Ιταλοελβετός ως παίκτης της Τσέλσι και απόψε διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο με την ψυχολογία στα ύψη.

Ο Ντι Ματέο ως ποδοσφαιριστής της Τσέλσι έχει γνωρίσει την ευρωπαϊκή καταξίωση, κατακτώντας το κύπελλο Κυπελλούχων , το 1998, απέναντι στη Στουτγκάρδη.

Απόψε από τη θέση του προπονητή θέλει να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Τσέλσι και να χαρίσει στους ''μπλε'' το πρώτο Champions League της ιστορίας τους, αφού η παρθενική προσπάθεια δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Στη Μόσχα, το Μάη του 2008, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και επιβλήθηκε των ''μπλε'' με 6-5 στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι ''μπλε'' απέναντι σε γερμανικές ομάδες μετρούν 7 νίκες , 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Στο παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει την Μπάγερν μόνο στην προημιτελική φάση του Champions League της περιόδου 2004-05.

Οι Λονδρέζοι πήραν την πρόκριση για την τετράδα αφού νίκησαν με 4-2 στο ''Στάμφορντ Μπριτζ'' ενώ ηττήθηκαν με 3-2 στο Μόναχο.

Οι Λονδρέζοι θα παραταχθούν με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, αφού απόντες είναι οι Τέρι, Ιβάνοβιτς, Μεϊρέλες και Ραμίρες, ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ και Μαλουντά.

Τον μεγάλο τελικό θα διευθύνει ο 41χρονος Πορτογάλος, Πέδρο Προένσα.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ραντεβού στο Μόναχο! (video)"

Leave a reply