[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αγγλία – Ιταλία 0-0 (2-4 στα πέναλτι) (video)
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Ιταλία ήταν καλύτερη από την Αγγλία και προκρίθηκε δίκαια στα ημιτελικά, έστω και αν χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι (4-2)



Θα μπορούσε να έχει καθαρίσει την πρόκριση στα 90 λεπτά του αγώνα...

Θα μπορούσε να το πράξει και στα 30 λεπτά που ακολούθησαν στην παράταση...

Έκανε τα εύκολα-δύσκολα στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, βάζοντας αρχικά σε θέση οδηγού την Αγγλία...

Ακόμα και έτσι πάντως, η Ιταλία πέρασε δίκαια στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, επικρατώντας στην διαδικασία των πέναλτι με 4-2 της Αγγλίας.

Ο αγώνας έληξε 0-0 στα 120 λεπτά, με την ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι να είναι καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε δυο δοκάρια και γενικά άξιζε να προκριθεί.

Επόμενος αντίπαλος για την "σκουάντρα ατζούρα" θα είναι η Γερμανία, ενώ στο άλλο ζευγάρι παίζει η Ισπανία με την Πορτογαλία.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να πετύχουν ένα τέρμα έτσι ώστε να τους φύγει το άγχος.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε από πλευρά της Ιταλίας με το μακρινό σουτ-βολίδα του Ντανίελε Ντε-Ρόσι που βρήκε στο δεξί δοκάρι του Χαρτ.

Η απάντηση από τους Άγγλους δεν άργησε να έρθει όταν στο 5΄ ο Μίλνερ έκανε την σέντρα και με πλασέ εξ επαφής ο Τζόνσον δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μπουφόν στην μονομαχία τους.

Όσο περνούσε η ώρα οι Ιταλοί γίνονταν ακόμη καλύτεροι σαν σύνολο αλλά ο Μπαλοτέλι δεν μπόρεσε να νικήσει σε τρεις φάσεις τον Χαρτ και να βάλει μπροστά την ομάδα του. Η Αγγλία πέρασε δύσκολα αλλά θα μπορούσε και εκείνη με την κεφαλιά του Ρούνεϊ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια να μπει οδηγός στον προημιτελικό. Με το 0-0 και καλύτερη εικόνα από την «Σκουάντρα Ατζούρα» πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες μπήκαν με τον ίδιο ρυθμό!
Η Ιταλία προσπάθησε πολλές φορές να απειλήσει τον Χαρτ, κυρίως με τον Μπαλοτέλι.

Ο Μπαλοτέλι ήταν και πάλι πρωταγωνιστής που με ανάποδο ψαλίδι, με σουτ, με κεφαλιές ήθελε να πετύχει το τέρμα την νίκης αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι έμεινε το 0-0 που έστειλε τις ομάδες στην παράταση με την πρώτη «λευκή ισοπαλία» στο τουρνουά.

Η Αγγλία λίγα δευτερόλεπτα πριν ο Προένσα στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια προσπάθησε να κλέψει το ματς με το ανάποδο ψαλίδι του Ρούνεϊ που αν έμπαινε θα ήταν το γκολ της χρονιάς.

Ωστόσο οι δύο χώρες έπρεπε να λύσουν αλλιώς τις διαφορές τους, δηλαδή την παράταση ή τα πέναλτι.

Στην παράταση δεν έγινε κάτι σπουδαίο, με εξαίρεση μια σέντρα του Ντιαμάντι στο 101, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, κι έτσι ξεκίνησε η... «ψυχοβγαλτική» διαδικασία των πέναλτι.

Ο «Τζίτζι» Μπουφόν απέκρουσε το κρίσιμο σουτ του Ασλεϊ Κόουλ και ο Ντιαμάντι έστειλε την Ιταλία στους «4».

Της το χρωστούσε η τύχη, όχι μόνο λόγω της ανωτερότητάς της στο ματς, αλλά και γιατί στην προηγούμενη διοργάνωση, στο EURO 2008 και στις 23/6/2008 είχε αποκλειστεί από την ίδια ακριβώς φάση, με το ίδιο σκορ (0-0 και 4-2 στα πέναλτι) από την Ισπανία.

Απίστευτη εκτέλεση πέναλτι από τον Αντρέα Πίρλο που θύμισε τον Πανένγκα...

Η σειρά των πέναλτι

ΙΤΑΛΙΑ vs ΑΓΓΛΙΑ

Μπαλοτέλι 1-0

1-1 Τζέραρντ

Μοντολίβο Αουτ

1-2 Ρούνι

Πίρλο 2-2

Δοκάρι Γιάνγκ

Νοτσερίνο 3-2

Απόκρουση Κόουλ

Ντιαμάντι 4-2

Διαιτητής: Πέντρο Προένσα (Πορτογαλία)


Αγγλία (Ρόι Χότζσον): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ (61΄ Γουόλκοτ), Τζέραρντ, Πάρκερ (94΄ Χέντερσον), Γιανγκ, Ρούνι, Γουέλμπεκ (61΄ Κάρολ)

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε (+90΄ Μάτζιο), Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπαλτζαρέτι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι (80΄ Νοτσερίνο), Μπαλοτέλι, Κασάνο (78΄ Ντιαμάντι)

Δείτε το video με τη διαδικασία των πέναλτι στον προημιτελικό Αγγλία – Ιταλία 0-0 (2-4 στα πέναλτι)



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αγγλία – Ιταλία 0-0 (2-4 στα πέναλτι) (video)"

Leave a reply