[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Χαμογελάστε… μπορεί να ζήσετε μέχρι τα 100!
Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Για όλους όσους είναι απαισιόδοξοι, υπάρχουν άσχημα νέα. Οι αισιόδοξοι φαίνεται να ζουν περισσότερο! Σύμφωνα με έρευνα, όσοι φθάνουν την ηλικία των 100, τείνουν να έχουν πιο ευχάριστη διάθεση τον περισσότερο καιρό της ζωής τους.

Οι επιστήμονες που μελέτησαν 243 αιωνόβιους διαπίστωσαν ότι, αυτοί οι άνθρωποι ήταν πιο χαρούμενοι και κοινωνικοί από ότι οι υπόλοιποι. Βέβαια, οι ερευνητές δεν αποκλείουν και την πιθανότητα, τα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ατόμων αυτών, να οφείλονται εν μέρει και σε γενετικούς παράγοντες.

Στη μελέτη συμμετείχαν Εβραίοι Εσκενάζι από την ανατολική Ευρώπη, μια και στην ομάδα των ανθρώπων αυτών υπάρχει παρόμοια γενετική δομή ανάμεσα στα άτομα που την απαρτίζουν, οπότε αποτελούν και καλούς υποψηφίους για μια γονιδιακή μελέτη.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι, η ομάδα μελέτης είχε χαμηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία «νευρωτικής προσωπικότητας», συγκριτικά με αντιπροσωπευτικό δείγμα του γενικού πληθυσμού, ενώ παράλληλα εμφάνιζε υψηλότερα σκορ σε ζητήματα ύπαρξης συνείδησης.

Ο Nir Barzilai, από το κολέγιο Albert Einstein του Ιατρικού Ινστιτούτου στη Νέα Υόρκη για την Έρευνα της Γήρανσης, δήλωσε: «Βρήκαμε ιδιότητες οι οποίες αντανακλούν σαφώς μια θετική στάση απέναντι στη ζωή. Οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων ήταν εξωστρεφείς, αισιόδοξοι και καλόβουλοι. Θεωρούσαν το γέλιο αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους και είχαν μεγάλο κοινωνικό κύκλο. Εξέφραζαν ανοιχτά τα συναισθήματά τους και δεν προσπαθούσαν να τα καλύψουν».

Και πρόσθεσε: «Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η προσωπικότητα μπορεί να αλλάξει μεταξύ των ηλικιών 70 και 100, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε εάν οι αιωνόβιοι που συμμετείχαν έχουν διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.»



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Χαμογελάστε… μπορεί να ζήσετε μέχρι τα 100!"

Leave a reply