[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ιρλανδικό «ναι» στο σύμφωνο με 57% λένε οι εκτιμήσεις
Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Βέβαιη εμφανίζεται η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ύστερα από τις πρώτες καταμετρήσεις ψήφων ότι οι πολίτες της χώρας έχουν εγκρίνει το δημοσιονομικό σύμφωνο με ποσοστό που εκτιμάται στο 57%.

Ιρλανδικό «ναι» στο σύμφωνο με 57% λένε οι εκτιμήσεις

«Είμαστε πολύ, πολύ αισιόδοξοι. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη αλλά μέχρι τώρα πάμε καλά», δήλωσε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας Λουσίντα Κρέιτον, κατά τη διάρκεια καταμέτρησης των ψήφων στο Δουβλίνο.

Ο Ντομινίκ Χάνιγκαν, μέλος του κόμματος των Εργατικών και αναπληρωτής διευθυντής της διαδικασίας του δημοψηφίσματος, είπε ότι το «ναι» φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 57% το έναντι 43% για το «όχι», μετά από το 1/3 των καλπών που άνοιξαν στην ανατολική εκλογική περιφέρεια.

Στο μεταξύ, δύο κυβερνητικές πηγές, επικαλούμενες στοιχεία δημοσκοπήσεων, δήλωσαν στο Reuters, ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο είναι πιθανό να ψηφιστεί με τη συμφωνία των δύο τρίτων των ψηφοφόρων.

Ιρλανδικό «ναι» στο σύμφωνο με 57% λένε οι εκτιμήσεις

Αναλυτές δήλωσαν ότι το «ναι» θα δώσει στην Ιρλανδία μια καλύτερη ευκαιρία να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων, όπως έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος και να φέρει στην Ευρώπη μια καλή είδηση​​, για να μπορέσει να ασχοληθεί με τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση των αγορών σήμερα το πρωί, μόνο και μόνο επειδή είναι σύμφωνες με τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν λόγω των δημοσκοπήσεων», δήλωσε ο Ντέρμοτ Ο΄Λίρι, επικεφαλής οικονομολόγος της Goodbody Stockbrokers.

«Είναι ένα μήνυμα υποστήριξης από την Ιρλανδία προς την Ευρώπη. Αυτό νομίζω ότι είναι. Βέβαια οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν θα έχουν καιρό να το γιορτάσουν, διότι υπάρχουν ευρύτερα θέματα της ζώνης του ευρώ στα οποία θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους».



Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ιρλανδικό «ναι» στο σύμφωνο με 57% λένε οι εκτιμήσεις"

Leave a reply