[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αίγυπτος: εφεση κατά των αθωωτικών αποφάσεων στη δίκη Μουμπάρακ
Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Έφεση κατά των δικαστικών αποφάσεων που αθωώνουν στελέχη του καθεστώτος Μουμπάρακ άσκησε ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου, την ώρα που συνεχίζεται το κύμα διαμαρτυρίας κατά των αποφάσεων που οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν εμπαιγμό.

Αίγυπτος: εφεση κατά των αθωωτικών αποφάσεων στη δίκη Μουμπάρακ

Ο έκπτωτος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και ο πρώην υπουργός εσωτερικών Χαμπίμπ αλ Αντλί, καταδικάσθηκαν σε ισόβια για τον ρόλο τους στις δολοφονίες διαδηλωτών, ωστόσο έξι πρών ανώτεροι αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας αθωώθηκαν «ελλείψει στοιχείων». Το δικαστήριο αθώωσε και τους δυο γιους του Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ, που δικάζονταν για διαφθορά.

Χιλιάδες Αιγύπτιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις δικαστικές αποφάσεις, με ορισμένους να ζητούν θανατική ποινή για τον Μουμπάρακ και άλλους να εκφράζουν φόβους ότι ο έκπτωτος πρόεδρος θα έχει τώρα την ευκαιρία να ασκήσει έφεση για την θανατική ποινή που του επεβλήθη.

«Η απόφαση στην δίκη Μουμπάρακ αποτελεί εμπαιγμό. Αυτός και ο πρώην υπουργός εσωτερικών καταδικάστηκαν, οι βοηθοί τους όμως απαλλάχθηκαν. Όταν θα επιστρέψουν ασκώντας έφεση στο δικαστήριο, θα απαλλαχθούν κι εκείνοι» λέει στο BBC ο διαδηλωτής Σαρίφ Αλι.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μουρσί που επισκέφθηκε την πλατεία Ταχρίρ, χθες, δήλωσε ότι αν εκλεγεί θα δικάσει εκ νέου τον Μουμπάρακ και πρώην στελέχη του καθεστώτος του που κατηγορούνται για εμπλοκή στις δολοφονίες διαδηλωτών.

«Η καλύτερη εγγύηση για να πετύχουμε τους στόχους μας είναι να συνεχιστεί η επανάσταση» τόνισε ο Μούρσι.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σημειώθηκαν επιθέσεις στα γραφεία του υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές Αχμαντ Σαφίκ, του τελευταίου πρωθυπουργού του καθεστώτος Μουμπάρακ, σε δύο πόλεις της επαρχίας. Είχε προηγηθεί επίθεση την περασμένη Δευτέρα στο αρχηγείο του Σαφίκ στο Κάιρο.

Χθες, 20.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ για να εκφράσουν την οργή τους για την ετυμηγορία, 4.000 με 5.000 διαδηλωτές στην Αλεξάνδρεια και 1.500 διαδηλωτές στην Ισμαϊλίγια, στη διώρυγα του Σουέζ.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αίγυπτος: εφεση κατά των αθωωτικών αποφάσεων στη δίκη Μουμπάρακ"

Leave a reply