[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η μεγάλη μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τον τίτλο του πρωταθλητή
Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η ώρα της στέψης του πρωταθλητή της Α1 του μπάσκετ έφτασε. Απόψε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, διασταυρώνουν για Πέμπτη και τελευταία φορά στη σειρά των τελικών τα ξίφη τους, με στόχο την κορυφή.



Οι αιώνιοι αντίπαλοι έχουν από δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, αφού ο παράγοντας έδρα μέχρι στιγμής αποδείχθηκε καθοριστικός, με τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν τα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ με 84-78 και 84-72, και τους πράσινους να επικρατούν στο ΟΑΚΑ με 81-71 και 84-74.

Σε κάθε περίπτωση, οι παίκτες του Ίβκοβιτς, έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους, αφού μόλις πρόσφατα κατέκτησαν την ευρωλίγκα, στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, ενώ ένα επιπλέον κίνητρο είναι και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει να κατακτήσει το πρωτάθλημα από το μακρινό 1997.

Παράλληλα, το τελευταίο παιχνίδι διεξάγεται στην έδρα των ερυθρολεύκων γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον αβαντάζ, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια δύο μόλις ώρες αφότου άρχισε η διάθεση τους, και αναμένεται να δημιουργήσουν μια καυτή ατμόσφαιρα.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα για όλα, αφού οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, θέλουν να αποδείξουν ότι… δεν ξόφλησαν ακόμα.

Παρά το γεγονός ότι ο Διαμαντίδης, ο Μπατίστ και ο Τσατσαρής μεγάλωσαν ηλικιακά, οι πράσινοι έχουν αποδείξει ότι παρά τις επιτυχίες, δεν έχουν χάσει την όρεξη τους. Απόδειξη; Τόσο ο άδοξος αποκλεισμός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα ημιτελικά του φάιναλ φορ, όσο κυνήγησαν μέχρι τέλους τη σειρά των τελικών στην Α1 και είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δέκατο συνεχόμενο πρωτάθλημα τους.




Ο… έβδομος πέμπτος τελικος Το Σάββατο, οι δύο ομάδες πρόκειται να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα στο πέμπτο παιχνίδι, για… έβδομη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς της Α1.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν δύο νίκες έναντι τεσσάρων των «πράσινων» στο παιχνίδι που κρίνει τον τίτλο, ενώ η γηπεδούχος ομάδα έχει πανηγυρίσει στο τέλος στις πέντε από τις έξι προηγούμενες περιπτώσεις.

Τη σεζόν 1994-1995, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο πέμπτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, στο ΣΕΦ με 45-44. Το 1995-1996 οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους έναντι των πρασίνων με 73-38.



Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, τη χρονιά 98-99 κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο του αιώνιου αντιπάλου, κερδίζοντας με 53-62, ενώ το 2000-2001, οι πράσινοι επικράτησαν στην έδρα τους με 79-63.



Το 2006-2007, αλλά και το 2007-2008 οι πράσινοι σημείωσαν δύο διαδοχικές νίκες σε πέμπτους τελικούς έναντι των ερυθρολεύκων με 89-76 και 90-76 αντίστοιχα.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η μεγάλη μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τον τίτλο του πρωταθλητή"

Leave a reply