[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ισπανία: Ζήτησε και επισήμως τη στήριξη της ΕΕ
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στήριξη στις τράπεζές της ζήτησε και επισήμως σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ισπανία, χωρίς να έχει γίνει γνωστό, μέχρι τώρα, το ύψους του δανείου που επιθυμεί η χώρα.

Ισπανία: Ζήτησε και επισήμως τη στήριξη της ΕΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Ισπανίας, σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν κλοντ Γιούνκερ, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Λουίς ντε Γκίντος, το τελικό ποσό της στήριξης θα καθοριστεί αργότερα, αλλά θα πρέπει να καλύπτει όλες τις ανάγκες των τραπεζών και ένα επιπλέον μαξιλάρι ασφαλείας.

Υπεθυμίζεται ότι οι χώρες της ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει να στηρίξουν τις ισπανικές τράπεζες με ποσό που θα φθάνει μέχρι τα 100 δισ. ευρώ, ενώ η ισπανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την Πέμπτη πως οι τράπεζές της θα έχουν ανάγκη βοήθειας 62 δισεκ. ευρώ το πολύ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ενός ανεξάρτητου ελέγχου.

Ο κ. ντε Γκίντος διαβεβαίωσε επίσης την πρόθεσή του να υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης για το συγκεκριμένο πακέτο στήριξης των τραπεζών, του οποίου οι λεπτομέρειες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, θα καθοριστούν στο Eurogroup που θα γίνει στις 9 Ιουλίου.

Υπό πίεση το ευρώ
Το ευρώ, που βρισκόταν υπό πίεση και πριν την ισπανική ανακοίνωση, υποχώρησε κάτω από τα 1,25 δολάρια και συγκεκριμένα στα 1,2490 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ισπανικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ανεβαίνει νωρίτερα κατά 9 μονάδες βάσης, στο 6,44%.



Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ισπανία: Ζήτησε και επισήμως τη στήριξη της ΕΕ"

Leave a reply