[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ρωσία-Τσεχία 4-1
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Ρωσία άρχισε το Euro 2012 από εκεί που άφησε τη διοργάνωση του 2008 και με μία εξαιρετική εμφάνιση, διέλυσε 4-1 την Τσεχία στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου.


Russia 4-1 Czech Republic Goals highlights... από vik2003

Εικόνα αγώνα

Υπό τις οδηγίες ξανά ενός Ολλανδού τεχνικού, του Ντικ Άντβοκαατ, οι βασικοί άξονες της ενδεκάδας ξαναβρήκαν τη φόρμα που είχαν την περσινή σεζόν, αλλά είχαν απολέσει στα τελευταία παιχνίδια. Ο Αντρέι Αρσάβιν, ηγετική μορφή του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, απέδειξε πως δεν είναι τελειωμένος, παρά την αποχώρησή του από την Άρσεναλ, ενώ ο Άλαν Τζαγκόεφ βροντοφώναξε "παρών", ανοίγοντας το σκορ στο 15ο λεπτό της συνάντησης. Το κρεσέντο χαμένων ευκαιριών του πιο αξιόπιστου Ρώσου σκόρερ της σεζόν, Αλεκσάντρ Κερζακόφ, είχε αρχίσει από το 7' και συνεχίστηκε με το δοκάρι από το οποίο προήλθε το γκολ κι με ένα τετ-α-τετ, για να έρθει η ασίστ του Αρσάβιν στο Ρομάν Σιρόκοφ στο 24ο λεπτό για το 2-0.

Το ηθικό των Ρώσων άγγιξε τα ουράνια, με τους Τσέχους να "πληρώνουν" τους χώρους που άφηναν 2 μέσοι τους, Γιάροσλαβ Πλάζιλ και Τόμας Ροζίτσκι. Κάποιες μικροευκαιρίες των παικτών του Μίχαλ Μπίλεκ αποτέλεσαν εύκολη λεία για το Βιάτσεσλαβ Μαλαφέεφ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με πανηγυρισμούς μόνο στο ένα "στρατόπεδο".

Το 2ο μέρος άρχισε με τον Τόμας Χούμπσμαν να αντικαθιστά τον Γιαν Ρέζεκ και να συμμαζεύει κάπως το κέντρο της Τσεχίας, κυρίως σε ανασταλτικό επίπεδο. Το παιχνίδι διατήρησε το υψηλό τέμπο κι οι τύποις φιλοξενούμενοι ευνοήθηκαν από αυτό, καθώς μείωσαν στο 52' με τον Βάτσλαβ Πίλαρ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία της ατεστάριστης άμυνας του Άντβοκαατ.

Η βραδιά, όμως, ανήκε στους Ρώσους. Ο Αρσάβιν εξακολουθούσε να κάνει ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και με τα μέτρα που κέρδισαν οι Τσέχοι, βρήκε κενά στο γήπεδο των αντιπάλων του. Η δυστοκία του Κερζακόφ, όμως, ήταν αξεπέραστη, με συνέπεια, προτού αντικατασταθεί, να γίνει ο 1ος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που σούταρε 7 φορές εκτός εστίας στο ίδιο ματς.

Όταν αντικαταστάθηκε και στη θέση του πέρασε ο Ρόμαν Παβλιουτσένκο, η Ρωσία αύξησε κατακόρυφα την αποτελεσματικότητά της. Πρώτα ο Τζαγκόεφ στο 79' έγραψε το 3-1 (με τη... βοήθεια του Πετρ Τσεχ) και στη συνέχεια ο επιθετικός της Λοκομοτίβ Μόσχας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (82') με εκπληκτική ατομική ενέργεια.

Κλειδί αγώνα

Το πάθος που επέδειξαν οι Ρώσοι ποδοσφαιριστές από το 1ο λεπτό μέχρι το τελευταίο έκανε τη διαφορά. Το γρήγορο 2-0 ήταν αποτέλεσμα αυτής της ιδιότητας των παικτών του Άντβοκαατ, για πολλούς εκ των οποίων αυτό είναι το τελευταίο Euro.

MVP

Ο 21χρονος Άλαν Τζαγκόεφ είδε την προοπτική μεταγραφής από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη... Δύση να απομακρύνεται μετά τη φετινή σεζόν που είχε στο ρωσικό πρωτάθλημα, ωστόσο με εμφανίσεις (κι αποτελεσματικότητα) σαν κι αυτή, οι μεγάλοι σύλλογοι θα πρέπει να ετοιμάζουν 2-3 δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του μεγαλύτερου ταλέντου του ρωσικού ποδοσφαίρου.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική λειτουργία των Τσέχων αποτέλεσε αντιπαράδειγμα για κάθε ομάδα του θεσμού. Ειδικά το παιχνίδι του Πετρ Γίρατσεκ στα χαφ ήταν άξιο... αλλαγής. Ο Μπίλεκ άργησε να το αποφασίσει, η ζημιά ήδη είχε γίνει κι οι Ρώσοι απλώς είπαν "ευχαριστώ".



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ρωσία-Τσεχία 4-1"

Leave a reply