[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η... «κατάρα» του Euro! (video)
Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Διαβάστε τι συμβαίνει μέχρι σήμερα στις ομάδες που έχουν κατακτήσει το Euro την προηγούμενη τετραετία



Λίγες μόνο μέρες έμειναν για να ξεκινήσει το Euro 2012, και υπάρχει περιέργεια και ανυπομονησία όχι μόνο για τη διοργάνωση και τον νικητή της, αλλά και για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει, μία "κατάρα" που από την αρχή του θεσμού, "στοιχειώνει" την εκάστοτε Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Καμία εθνική ομάδα μέχρι τώρα στην ιστορία του Euro, δεν έχει καταφέρει να υπερασπιστεί το "στέμμα" της.

Καμια εθνική ομάδα δεν πήγε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σαν Πρωταθλήτρια, για να φύγει ξανά σαν Πρωταθλήτρια.

Από το 1960 έως και σήμερα, 12 διαφορετικές ομάδες έχουν σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, ωστόσο ήταν αδύνατο για εκείνες, στην επόμενη διοργάνωση, να επαναλάβουν τον θρίαμβο.

Η Ισπανία βρίσκεται στα φαβορί της διοργάνωσης, καθώς διαθέτει όχι μόνο πολύ καλό ρόστερ και προπονητή, αλλά γιατί ομολογουμένως, είναι η καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών, μετρώντας την κατάκτηση του προηγούμενου Euro, το 2008, αλλά και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το καλοκαίρι του 2010.

Οι προβλέψεις δίνουν και παίρνουν. Οι περισσότεροι είναι βέβαιοι πως οι "φούριας ρόχας" είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ακόμα κι αν λείπουν οι Κάρλες Πουγιόλ και Νταβίντ Βίγια. Είναι όμως;

Η "κατάρα" της εκάστοτε Πρωταθλήτριας Ευρώπης δεν θα υπήρχε αν τα πράγματα είχαν γίνει λίγο διαφορετικά τη δεκαετία του '60.

Η πρώτη κάτοχος του τίτλου Σοβιετική Ένωση, ταξίδεψε στην Ισπανία τέσσερα χρόνια μετά, για να πάρει μέρος στον τελικό του Euro!

Έχοντας κατακτήσει το πρώτο Euro, η Σοβιετική Ένωση έχασε στον τελικό της επόμενης διοργάνωσης με 2-1 από τους Ισπανούς που ήταν και διοργανωτές, για να τους παραδώσει το "στέμμα" της.

Αντίστοιχα, οι "φούριας ρόχας" παρέδωσαν τα... σκήπτρα στην Ιταλία του 1968, και το 1974, ήταν η σειρά της Δυτικής Γερμανίας να στεφθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης, και παράλληλα να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά τον τίτλο, ενώ είναι κιόλας Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, καθώς οι Δυτικογερμανοί είχαν κατακτήσει και το Μουντιάλ.

Δείτε βίντεο με την κατάκτηση της Ισπανίας το 2008:



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η... «κατάρα» του Euro! (video)"

Leave a reply