[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι κορυφαίοι των κορυφαίων! - part 1 (video)
Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Δείτε το πρώτο μέρος με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές ανά εθνική που συμμετέχουν στο Euro 2012



Το Euro 2012 ξεκινάει, και όλες οι εθνικές ομάδες οι οποίες συμμετέχουν, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να γράψουν ιστορία.

Της προσπάθειας θα ηγηθούν... οι κορυφαίοι.

Εκείνοι που έχουν την ικανότητα και το πνεύμα του νικητή, να σηκώσουν στις πλάτες τους, όλο το βάρος, μέχρι τον θρίαμβο.

Ποιοι είναι όμως οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του Euro 2012;

Είναι αυτοί που θα μετατραπούν σε "στρατηγοί" εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά και εντός των αποδυτηρίων, και τόσο με τις ενέργειές τους, αλλά και με τις προσωπικότητές τους, θα δείξουν τον δρόμο... τον δρόμο προς τη νίκη.

Διαβάστε το πρώτο μέρος του αφιερώματος του woop.gr για τους κορυφαίους σε κάθε εθνική ομάδα.

Πρώτα οι δύο πρώτοι όμιλοι:

Πρώτος όμιλος (Group A)

Πολωνία - Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ακόμα κι αν ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Σέζνι είναι αυτός που κρατάει ανέπαφη την εστία των Πολωνών, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας, χωρίς καμία αμφιβολία.

Ο "εκρηκτικός" επιθετικός της Ντόρτμουντ, είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, αφού με τα 22 γκολ που σκόραρε, όχι μόνο έσπρωξε τον σύλλογο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά πήρε και το βραβείο του καλύτερου παίκτη του πρωταθλήματος.

Ψηλός και δυνατός, ο Λεβαντόφσκι διαθέτει πολύ καλή εναέρια ικανότητα, ωστόσο η κύρια δύναμή του, είναι η φανταστική του κίνηση.

Είναι πολύ δύσκολο να τον μαρκάρει οποιοσδήποτε αμυντικός, και έχει εκπληκτικό τελείωμα, αφού γνωρίζει πως να στέλνει την μπάλα στο "πλεχτό".

Μένει να δούμε αν η άμυνα της Εθνικής μας, είναι ικανή να τον σταματήσει...

Ελλάδα - Σωτήρης Νίνης

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και νυν της Πάρμα, είναι με ελάχιστη διαφορά ότι καλύτερο διαθέτει ο Φερνάντο Σάντος, στο "γαλανόλευκο" ρόστερ του.

Ο Σωτήρης Νίνης μαζί με τον Γιάννη Φετφατζίδη, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, και τα υπόλοιπα παιδιά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αποτελούν "διαμάντια" για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, και πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω τους, κατά τη διάρκεια του Euro.

Μόλις στα 22 του χρόνια, ο επιθετικός μέσος της Πάρμα, κατάφερε να συμπληρώσει 100 συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, και το πιο εκπληκτικό απ' όλα είναι η ικανότητά του, να νικάει τους αντιπάλους του στις "ένας με έναν" μονομαχίες.

Διαθέτει την κάθετη πάσα, η ντρίμπλα του είναι αρκετά καλή, και η ταχύτητά του με το σουτ που διαθέτει, συνθέτουν έναν ικανότατο ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι σημαντικό εργαλείο, για μία ομάδα, όπως αυτή του Φερνάντο Σάντος.

Τσεχία - Πετρ Τσεχ

Για το ποιος είναι μεγαλύτερος σαν μέγεθος, μεταξύ του Πετρ Τσεχ, και του Τόμας Ροζίσκι, υπάρχει δίλημμα.

Ωστόσο ο τερματοφύλακας της Τσέλσι έχει δείξει μέσα στα χρόνια, πως είναι ίσως ο σταθερότερος τερματοφύλακας παγκοσμίως, συνεπώς κερδίζει τη "μάχη".

Κατέκτησε το Champions League με την Τσέλσι, και δικαιώθηκε για την επιμονή του, να παραμείνει στους Λονδρέζους, και να παλέψει εκεί όλη του την καριέρα, προσπαθώντας να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης.

Αν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς μπορεί να κοκορεύεται πως έχει χτίσει μία ομάδα η οποία αντέχει στον χρόνο, τότε ο Τσεχ είναι η πιο γερή κολώνα, και στην εθνική Τσεχίας, δεν υπάρχει διαφορά.

Ο έμπειρος γκολκίπερ εμπνέει σιγουριά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Τσέχων, οι οποίοι μπορεί να μην είναι η πανίσχυρη ομάδα του παρελθόντος, ωστόσο μπορούν να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση, απέναντι σε οποιονδήποτε.

Ρωσία - Αντρέι Αρσάβιν

Μπορεί να μη βρίσκεται στο επίπεδο που ήταν στο παρελθόν (Euro 2008 για παράδειγμα), ωστόσο το μέγεθός του, είναι μεγάλο για το ρωσικό ποδόσφαιρο των τελευταίων χρόνων, όπως και να 'χει.

Ο Αντρέι Αρσάβιν δεν πέρασε τις καλύτερες ποδοσφαιρικές του ημέρες στην Άρσεναλ, και αυτό φάνηκε, ωστόσο με την εθνική ομάδα μπορεί να διακριθεί, το έχει κάνει και στο παρελθόν.

Στην καλή του μέρα, μπορεί να μετατραπεί σε έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης, ωστόσο αυτές ημέρες δεν έρχονται συχνά για τον Αρσάβιν, αφού η ασταθής απόδοσή του μπορεί να τον ρίχνει, ωστόσο παραμένει ο καλύτερος παίκτης της χώρας του.

Δεν έχει πολλά να πει μέσα στο γήπεδο, εκτός από γρήγορη ντρίμπλα, και δημιουργικότητα, όταν χρησιμοποιείται στο χώρο του κέντρου, γι' αυτό το λόγο.

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, μόνο όταν αποφασίσει να παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορεί, και να δώσει τα πάντα, μέσα στο γήπεδο.

Δεύτερος όμιλος (Group B)

Ολλανδία - Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Όλοι γνωρίζαμε πως υπάρχει ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής μέσα στον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, αλλά μία σκληρή σειρά τραυματισμών, τον εμπόδιζε πάντα από το να ξεδιπλώσει ολοκληρωτικά το ταλέντο του.

Αυτή τη σεζόν, πραγματικά το κατάφερε. Και τα αποτελέσματα για την Άρσεναλ, ήταν εκπληκτικά. 37 γκολ, τα 30 εξ' αυτών στο πρωτάθλημα, και τις περισσότερες ασίστ στην ομάδα (12), του έδωσαν δικαίως το βραβείο του καλύτερου παίκτη στο Νησί.

Δύο πρόσφατα γκολ με αντίπαλο τη βόρεια Ιρλανδία προσθέτονται στις υπηρεσίες του με τους "οράνιε" και όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται πως κανένας αμυντικός δεν θα καταφέρει να τον σταματήσει, από το να παραβιάζει τα αντίπαλα καρέ, και κατά συνέπεια, τα αντίπαλα δίχτυα.

Δανία - Κρίστιαν Έρικσεν

Είναι μόλις 21 ετών, ωστόσο είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Δανία, καθώς οι ικανότητές του, είναι υπέρ-αρκετές, αναλογικά με το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν, είναι εκπληκτικός στο να καταφέρνει να μεταβάλει τον ρυθμό του παιχνιδιού μέσα στο γήπεδο, γι' αυτό άλλωστε και είναι το πιο δυνατό "χαρτί" των Δανών, οι οποίοι έχουν πέσει στον όμιλο-λάκκο, με τα... λιοντάρια, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις Πορτογαλία, Ολλανδία και Γερμανία.

Στη Γερμανία λένε πως ο Έρικσεν είναι παίκτης ανάλογης ποιότητας με τον Μάριο Γκέτσε της Μπορούσια Ντόρτμουντ, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, να τον δούμε να παίρνει μεταγραφή σε μία πολύ μεγαλύτερη ομάδα μετά το φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το δυνατό του σημείο είναι το καλό κοντρόλ που τον κάνει να μπορεί να ντριμπλάρει πολύ εύκολα, ενώ είναι και δημιουργικός, αφού έχει το ένστικτο, να βρει τη στιγμή, και να δημιουργήσει από το πουθενά, μία φάση για γκολ.

Γερμανία - Μεσούτ Εζίλ

Από τότε που πήγε στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ, δύο καλοκαίρι πριν, ο Μεσούτ Έζιλ, έχει γίνει ένας από τους τρεις-τέσσερις κορυφαίους κεντρικούς του κόσμου.

Στην εθνική Γερμανίας έχει τη δυνατότητα να βγάζει την όμορφη επιθετική πλευρά του ποδοσφαίρου, μέσα από το παραδοσιακό γερμανικό παιχνίδι, αφού κάθε του κίνηση και πάσα, είναι εξαιρετικά τεχνική και ακριβής.

Το "ρεπερτόριό" του είναι πλούσιο, αφού διαθέτει πολλές κινήσεις, οι οποίες μπορούν να ξεκινήσουν μία εκπληκτική επιθετική ενέργεια, και οι ικανότητές του, στο να "σκαρώνει" κόλπα που εκμεταλλεύεται η "γραμμή κρούσης", είναι εκτός πραγματικότητας.

Είναι παίκτης ο οποίος αποτελεί έμπνευση για κάθε πλέι μέικερ του σύγχρονου ποδοσφαίρου, και καταφέρνει συνεχώς να βρίσκεται μέσα στις φάσεις, οι οποίες καταλήγουν στα αντίπαλα δίχτυα.

Πορτογαλία - Κριστιάνο Ρονάλντο

Η πιο εύκολη επιλογή, αν σκεφτεί κανείς πως ο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη, (και στον κόσμο μαζί με τον Μέσι), και η "λάμψη" που εκπέμπει, αντικατοπτρίζει, την ποδοσφαιρική φιλοσοφία μιας ολόκληρης χώρας.

Δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα, που ο Ρονάλντο να μην κάνει καλά. Ένας από τους πιο γρήγορους παίκτες του κόσμου, είναι ομολογουμένως, ο κορυφαίος ντριμπλέρ, σίγουρα ο κορυφαίος "ζογκλέρ", και έχει ένα τρομακτικά δυνατό σουτ, το οποίο σκιάζονται όλοι οι τερματοφύλακες του κόσμου.

Είναι σταθερός στην απόδοσή του, και κανείς δεν έχει προσέξει μία αξιοσημείωτη πτώση στην απόδοσή του, τα τελευταία χρόνια.

Φοράει δικαίως το περιβραχιόνιο της εθνικής Πορτογαλίας, και θα πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας, αν οι Πορτογάλοι θέλουν να ξεπεράσουν τον "όμιλο του θανάτου" που περιλαμβάνει τις Γερμανία, Ολλανδία και Δανία.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι κορυφαίοι των κορυφαίων! - part 1 (video)"

Leave a reply