[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι κορυφαίοι των κορυφαίων! - part 2 (video)
Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές των εθνικών ομάδων, που συμμετέχουν στο Euro 2012, διαβάστε το δεύτερο μέρος


Το Euro 2012 ξεκινάει, και όλες οι εθνικές ομάδες οι οποίες συμμετέχουν, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, γιατί έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να γράψουν ιστορία.

Της προσπάθειας θα ηγηθούν... οι κορυφαίοι. Εκείνοι που έχουν την ικανότητα και το πνεύμα του νικητή, να σηκώσουν στις πλάτες τους, όλο το βάρος, μέχρι τον θρίαμβο.

Ποιοι είναι όμως οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του Euro 2012.

Είναι αυτοί που θα μετατραπούν σε "στρατηγοί" εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά και εντός των αποδυτηρίων, και τόσο με τις ενέργειές τους, αλλά και με τις προσωπικότητές τους, θα δείξουν τον δρόμο... τον δρόμο προς τη νίκη.

Στο πρώτο μέρος είδαμε τους καλύτερους από τις ομάδες που συμμετέχουν σε πρώτο και δεύτερο όμιλο.

Διαβάστε παρακάτω για τον τρίτο και τον τέταρτο:

Τρίτος όμιλος (Group C)

Ισπανία - Τσάβι Ερνάντεθ

Όταν παρακολουθείς την Μπαρτσελόνα να παίζει το λεγόμενο "απόλυτο ποδόσφαιρο", βλέπεις τη δουλειά του Τσάβι.

Φυσικά και είναι περιτριγυρισμένος από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, αλλά κανείς δεν συμβάλλει όσο αυτός, στο εκπληκτικό τεχνικό παιχνίδι της εθνικής Ισπανίας, όσο ο Τσάβι.

Η ακτίνα των ικανοτήτων του είναι τεράστια, αφού κατέχει ντρίμπλα και κοντρόλ που είναι άξια θαυμασμού. Δεν σταματά να κινείται, ή να ψάχνει ευκαιρίες για να δημιουργήσει.

Η ακρίβεια της πάσας του είναι ασύγκριτη πιθανόν με οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή γνώρισε ο πλανήτης, και ο Τσάβι είναι ο απόλυτος "μετρονόμος".

Ο άνθρωπος που επιβάλλει τον ρυθμό, αυτός που κάνει τις περισσότερες πάσες στο γήπεδο, αυτός που ολοκληρώνει τις μεταβιβάσεις τόσο εύστοχα,

Παρά το γεγονός ότι η Ισπανία υπέφερε από τραυματισμούς, ο Τσάβι δεν τραυματίζεται ποτέ. Και θα ηγηθεί της προσπάθειας των "φούριας ρόχας" για διάκριση.



Ιταλία - Τζιανλουίτζι Μπούφον

Θα μπορούσε να υπάρξει ένσταση για την επιλογή του Μπουφόν ως του κορυφαίου Ιταλού ποδοσφαιριστή, καθώς υπάρχει και ο Αντρέα Πίρλο, ωστόσο ο Ιταλός γκολκίπερ είναι ο κορυφαίος του κόσμου κάτω από τα δοκάρια, και αποτελεί την υπ' αριθμόν ένα μονάδα, της "Σκουάντρα Ατζούρα" στον δρόμο για την επιτυχία.

Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, πέραν του ότι διαθέτει εκπληκτικά ριφλέξ και είναι ανίκητος στο ένας εναντίον ενός, έχει πολύ καλές εξόδους, ενώ διαθέτει και πόδια, κάτι που τον κάνει, τον "τέλειο" τερματοφύλακα.

Το ότι ξεπερνά το 1.90, και διαθέτει ένα ιδιαίτερο δυνατό, και αδύνατο κορμί, τον κάνει να μπορεί να απλώνεται μπροστά από την ιταλική εστία, και να σταματά τα σουτ από να καταλήγουν στα δίχτυα.

Έχει ηγετική προσωπικότητα, βάζει τον εαυτό του πιο κάτω απ' όλους και παράλληλα είναι ο ηγέτης της ομάδας του Πραντέλι, που στηρίζει πάνω του, τις όποιες επιτυχίες των "ατζούρι", στην τελική φάση του Euro 2012.

Ιρλανδία - Ρόμπι Κιν

Για την Ιρλανδία του Τζιοβάνι Τραπατόνι, ο Ρόμπι Κιν είναι ο "αστέρας". Και πως να μην είναι άλλωστε, αφού μιλάμε για τον πιο έμπειρο ποδοσφαιριστή μιας εθνικής ομάδας, που διαθέτει ποδοσφαιριστές, κυρίως από την αγγλική Championship.

Ο Ιρλανδός επιθετικός των Λος Άντζελες Γκάλαξι, είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής μαζί με τον τερματοφύλακα Σέι Γκίβεν, που έχει απομείνει από την παλιά φρουρά της Ιρλανδίας, όταν ακόμα ήταν στα καλύτερά τους, αστέρια όπως ο Ντάμιεν Νταφ, ο Ρόι Κιν, και ο Νάιαλ Κουίν.

Ο 30χρονος Κιν έχει το ένστικτο του σκόρερ, θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών στο Νησί, και αναμφίβολα είναι εκείνος που θα προσπαθήσει να τραβήξει όλο το "κουπί" στην επίθεση για τους Ιρλανδούς.

Το ταλέντο του στο σκοράρισμα το διαθέτει ακόμα, μιας και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αγωνίζεται στους Λος Άντζελες Γκάλαξι, κάνοντας μία καλή σεζόν.

Βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία για τη θέση του στράικερ, καθώς δείχνει πιο ώριμος και σοβαρός από ποτέ, στις ενέργειες που επιχειρεί μέσα στο γήπεδο.



Κροατία - Λούκα Μόντριτς

Η εθνική ομάδα της Κροατίας διαθέτει ένα πολύ ταλαντούχο κέντρο σαν ομάδα, με τον Λούκα Μόντριτς να είναι ο "μαέστρος", και ο παίκτης όχι μόνο που μπορεί να οργανώσει, αλλά και αυτός με την περισσότερη τεχνική.

Ο άσος της Τότεναμ, ηγήθηκε της προπάθειας των Κροατών να φτάσουν στην τελική φάση του Euro 2012, και τελικά η πρόκριση ήρθε μέσα από τα μπαράζ, μετά την επεισοδιακή νίκη της Εθνικής μας επί της "Χρβάτσκα".

Ακόμα μία καλή χρονιά με τη φανέλα των "σπιρουνιών" του Λονδίνου, στην οποία ήταν ηγετική δύναμη πίσω από τις επιθέσεις που ξεδιπλώνονταν, με τον Χάρι Ρέντναπ να μην τον αφήνει να φύγει, παρόλο που η κατάσταση ήταν δύσκολη, και ο Μόντριτς είχε φτάσει ένα βήμα πριν την έξοδο, από το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν".

Ο Μόντριτς είναι η βασικότερη μονάδα των Κροατών, καθώς πέρα από το γεγονός ότι δημιουργεί, μπορεί να λειτουργεί και σαν "μετρονόμος" στην ομάδα, δίνοντας τον ρυθμό.

Σε περίπτωση που πιάσει εξαιρετική απόδοση μέσα στο γήπεδο, τότε η Κροατία θα αφήσει έκπληκτο, αρκετό κόσμο.

Τέταρτος όμιλος - (Group D)

Αγγλία - Γουέν Ρούνεϊ

Το ότι η Αγγλία έχασε τον Ρούνεϊ για τα δύο από τα τρία ματς των ομίλων, είναι τεράστιο πλήγωμα, αφού είναι πραγματικά όλο το "θέμα" για τα "τρία λιοντάρια".

Θα ήταν άδικο αν τον χαρακτήριζε κανείς ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή, γιατί δεν είναι. Τεχνικά είναι ένας στράικερ που αρκετά συχνά κατεβαίνει στο κέντρο για να βοηθήσει στην άμυνα, ή να ξεκινήσει τις επιθέσεις από μία κεντρική θέση.

Συνδυάζει ποδοσφαιρικό θράσος και παγκόσμιας κλάσης ικανότητα, και είναι ασταμάτητος, τώρα που είναι ξανά σε φόρμα.

Η παρουσία του στην ομάδα είναι σίγουρα αναντικατάστατη, αλλά αν η Αγγλία μπορέσει να προκριθεί χωρίς αυτόν, θα είναι πιο φρέσκος και πιο έτοιμος να κάνει τη διαφορά, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ουκρανία - Ανατόλι Τίμοστσουκ

Έμπειρος, δυνατός, έξυπνος, και πάνω απ' όλα νικητής. Ο Ανατόλι Τίμοστσουκ είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα εργαλείο στην οπισθοφυλακή των Ουκρανών, αφού διαθέτει χαρακτηριστικά παίκτη παγκόσμιας κλάσης.

Ο 33χρονος στόπερ/αμυντικός χαφ της Μπάγερν Μονάχου, αποτελεί ίσως το πιο δυνατό χαρτί των Ουκρανών, ακόμα κι αν η δουλειά του, είναι να κρατά εκτός κινδύνου τα καρέ της ομάδας.

Οι Ουκρανοί παίζουν ποδόσφαιρο το οποίο βασίζεται στη δύναμη και λιγότερο στην τεχνική, και ο Τίμοστσουκ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τακτικής τους, καθώς τα σωματικά του προσόντα, "κολλάνε" με το ποδοσφαιρικό του στυλ αλλά και τη φιλοσοφία του.



Σουηδία - Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Μπορεί να είναι "μισθοφόρος", ωστόσο ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον πλανήτη, ανεξάρτητα από το ποια φανέλα φοράει.

Η "αναίδειά" του, και το γεγονός ότι αποκτά αυτοπεποίθηση, "μηδενίζοντας" τον αντίπαλο, παράλληλα με τον ισχυρό του χαρακτήρα, μπορεί να μην τον κάνουν έναν... ωραίο τύπο, αλλά του δίνουν πνεύμα νικητή.

Είναι ογκώδης, πάρα πολύ δυνατός, τεχνίτης και ταχύτατος (ειδικά για το ύψος του), και διαθέτει "δηλητηριώδες" σουτ.

Ο αρχηγός της εθνικής Σουηδίας είναι μία μηχανή των γκολ, μία ποδοσφαιρική μηχανή, που διαθέτει όλα τα προσόντα που μπορεί να διαθέτει ένας μικρόσωμος τεχνίτης ποδοσφαιριστής, σε μέγεθος... King Size.

Αν η Σουηδία καταφέρει να πραγματοποιήσει πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα... θα είναι εξαιτίας του.



Γαλλία - Γιάν Εμβιλά

Καλός ο Καρίμ Μπενζεμά, χρυσός ο Φρανκ Ριμπερί, αλλά κανένας Γάλλος, δεν είχε τους αριθμούς του Γιάν Εμβιλά, στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Εμβιλά είχε τις περισσότερες (και με διαφορά), σωστές πάσες, όπως και κλεψίματα αλλά και τάκλιν. Είναι εν ολίγης, ένας παίκτης για όλες τις δουλειές.

Και αυτός είναι παίκτης "μετρονόμος" αφού επιβάλλει τον ρυθμό μέσα στο γήπεδο, και μπορεί να μην έχει την εκρηκτικότητα του Φρανκ Ριμπερί, ή την ικανότητα του Καρίμ Μπενζεμά στο σκοράρισμα, ωστόσο η αξία του μετριέται σε ίδια ή και παραπάνω επίπεδα, αφού αν δεν παίξει αυτός, δεν παίζουν και οι άλλοι.

Ελάχιστοι παίκτες συνδυάζουν αμυντικές αρετές, πολύ καλές μπαλιές, και την ικανότητα να διαβάζουν το παιχνίδι όπως ο Εμβιλά.

Χωρίς αυτόν, η Γαλλία χάνει ρυθμό, και το κέντρο "κολλάει" με αποτέλεσμα να δείχνει αδράνεια, και να μην μπορεί ούτε να λειτουργήσει στην επίθεση, αλλά ούτε και στην άμυνα.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι κορυφαίοι των κορυφαίων! - part 2 (video)"

Leave a reply