[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Παλικάρια κόντρα σε όλα! (videos)
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Περήφανους έκαναν οι ψυχάρες του Φερνάντο Σάντος όλους τους Έλληνες φιλάθλους, παλικαρίσιο (και άδικο) 1-1 με την Πολωνία


Τι και αν έπαιζε στην πρεμιέρα μπροστά σε ένα φανατισμένο κοινό απέναντι στην συνδιοργανώτρια του Euro 2012.

Τι και αν έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, κάνοντας ένα -ομολογουμένως- κακό ξεκίνημα.

Τι και αν έμεινε με δέκα παίκτες από το 44' εξαιτίας δυο - το λιγότερο- αυστηρών κίτρινων καρτών στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Η Εθνική μας ομάδα πήρε παλικαρίσιο 1-1 από την Πολωνία στο εναρκτήριο ματς του πρώτου ομίλου και έδειξε ότι πήγε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για να προχωρήσει και να διαπρέψει!

Η "χρυσή" αλλαγή του Πορτογάλου, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σκόραρε για την Ελλάδα στο 51' έπειτα από σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη και ασθενή επέμβαση του Πολωνού τερματοφύλακα, ενώ στο 68' κέρδισε πέναλτι και κόκκινη από τον Σέζνι για αντικανονικό μαρκάρισμα (φοβερή η μπαλιά του Φορτούνη, ο οποίος μόλις είχε περάσει στο ματς), αλλά ο Τίτον (μπήκε στο ματς για να καθίσει στο τέρμα) απέκρουσε την εκτέλεση του Γιώργου Καραγκούνη (70'), κρατώντας το 1-1.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άξιζε κάτι παραπάνω, μπορούσε να φτάσει στη νίκη, καθοδηγούμενη μαεστρικά στην επανάληψη από τον Φερνάντο Σάντος, αλλά και πάλι άπαντες είναι άξιοι συγχαρητηρίων για τον βαθμό της ισοπαλίας.

Aναφορικά με την διαιτησία του Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, έπαιξε έδρα και η ελληνική ομάδα μπορεί να έχει παράπονα από τον τρόπο που σφύριζε, κυρίως στο πρώτο μέρος.

Ο αγώνας

Δεν ξεκίνησε καλά η Εθνική μας ομάδα και στο πρώτο 20λεπτο δεν πατούσε γερά στο χορτάρι, με αποτέλεσμα οι Πολωνοί να κάνουν ό,τι θέλουν στο ματς και να δικαιούνται το γκολ, το οποίο και ήρθε από... δώρο των Ελλήνων διεθνών.

Οι γηπεδούχοι, έχοντας και την ορμή από την εξέδρα, κατάφεραν να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου και κατά κύριο λόγο από την δεξιά πλευρά τους προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα μας και μάλιστα η επιμονή τους αυτή... καρποφόρησε σχετικά νωρίς στο ματς.

Στο 17', ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Πίστσεκ και τη λάθος έξοδο του Χαλκιά) και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Πολωνία. Η ομάδα του Σμούντα είχε τον απόλυτο έλεγχο, με το ένα στραβό να διαδέχεται το άλλο. Πρώτα τραυματίστηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, παραχωρώντας λίγο μετά το μισάωρο την θέση του στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ενώ στο 44' ο Καρμπάγιο... επινόησε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο (δεν ήταν ούτε η πρώτη για δήθεν αγκωνιά), αφήνοντας την Ελλάδα με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Οι αλλαγές έκαναν την διαφορά...

Ολα έμοιαζαν χαμένα στο β' ημίχρονο και λίγοι πίστευαν ότι η είσοδος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη αντί του Σωτήρη Νίνη θα άλλαζε κάτι, αλλά ο άσος του ΠΑΟΚ ήταν όλα τα λεφτά και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της ομάδας μας.

Κατ' αρχάς, στο 51' έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη και σύγχυση στην άμυνα των Πολωνών, η μπάλα έφτασε στα πόδια του και από κοντά έκανε το 1-1. Εντούτοις, είχε και άλλο άσο στο μανίκι του ο Σάντος...

Στο 68', παίρνει θέση στο γήπεδο ο Κώστας Φορτούνης και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα βγάζει εκπληκτική ασίστ στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος ανατρέπεται από τον Τσέζνι. Πέναλτι και αποβολή για τον γκολκίπερ της Αρσεναλ και όλα πλέον μοιάζουν να είναι μαγικά και... ελληνικά! Δυστυχώς όμως, λογαριάζαμε χωρίς τον... Τίτον!

Ο 25χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος μπήκε κρύος στο ματς για να καθίσει κάτω από τα δοκάρια, μάντεψε σωστά, έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε το σουτ του Καραγκούνη.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και το τελικό 1-1 χάρισε στις δυο ομάδες από ένα βαθμό για τις δυο ομάδες, με την Ελλάδα να δείχνει ότι είναι σε θέση να πάρει την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Euro και να προχωρήσει όσο περισσότερο μπορεί! Μπράβο παλικάρια...

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΟΛΩΝΙΑ (Φράντσισεκ Σμούντα): Τσέζνι, Πίστσεκ, Βασιλέφσκι, Περκίς, Μπένις, Μπλατσικόφσκι, Πολάνσκι, Μουράφσκι, Ρίμπους (70΄ Τίτον), Ομπράνιακ, Λεβαντόφσκι.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος (37΄ Κυριάκος Παπαδόπουλος), Μανιάτης, Κατσουράνης, Νίνης (46΄ Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης, Γκέκας (68΄ Φορτούνης), Σαμαράς.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Παλικάρια κόντρα σε όλα! (videos)"

Leave a reply