[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Έγινε της ανατροπής! (videos)
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η νίκη με ανατροπή του Φερνάντο Αλόνσο στο Grand Prix της Βαλένθια ήταν εντυπωσιακή, αλλά τα πρωτεία ανήκουν σε άλλους



Μπορεί να εκκινούσε από την 11η θέση του γκριντ, αλλά ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να αντικρίσει πρώτος την καρό σημαία στο ευρωπαϊκό γκραν πρι στη Βαλένθια.

Ο πιλότος της Ferrari ευνοήθηκε, φυσικά και από την εγκατάλειψη του Σεμπάστιαν Φέτελ, αλλά αυτό δεν υποβαθμίζει την εντυπωσιακή του προσπάθεια.

Μάλιστα, η χθεσινή του υπέρβαση μπήκε στη λίστα με τις μεγαλύτερες ανατροπές στην σύγχρονη ιστορία του αθλήματος.

Ο Ισπανός, βέβαια, είχε επαναλάβει και στο παρελθόν τον θρίαμβό του και μάλιστα ξεκινώντας ακόμα πιο πίσω στο γκριντ και συγκεκριμένα από τη 15η θέση στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης το 2008.

Τα πρωτεία, πάντως, κρατά ακόμα ο Τζον Γουάτσον.

Ο πιλότος της McLaren Ford είχε κάνει το 1983 το απίστευτο στο γκραν πρι των ΗΠΑ στο Long Beach παίρνοντας τη νίκη αν και είχε εκκινήσει από την 22η θέση!

Επόμενο στη λίστα των ανατροπών είναι το επίτευγμα του Ρούμπενς Μπαρικέλο που τότε με Ferrari είχε καταφέρει να τερματίσει πρώτος στο γερμανικό γκραν πρι το 2000, αν και ήταν 18ος στις κατατακτήριες δοκιμές.

Μάλιστα, αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του πιλότου στη Formula 1, ενώ είχε γίνει και ο πρώτος Βραζιλιάνος μετά τον Άιρτον Σένα που κέρδισε γκραν πρι!

Στην τρίτη θέση βρίσκεται πάλι ο Γουάτσον που ξανά στο γκραν πρι των ΗΠΑ, αλλά έναν χρόνο νωρίτερα, το 1982, είχε καταφέρει να κερδίσει 16 θέσεις για άλλη μία φορά πίσω από το τιμόνι μίας McLaren Ford.

Ίδιες θέσεις είχε κερδίσει και ο Κίμι Ράικονεν με McLaren-Mercedes το 2005 στην Ιαπωνία.

15 θέσεις είχαν καταφέρει να κερδίσουν οι Τζάκι Στίουαρτ (Τyrrell Ford) στη Νότια Αφρική το 1973, Νάιτζελ Μάνσελ (Williams Renault) στη Βραζιλία το 1992 και Μίκαελ Σουμάχερ (Benetton Renault) στο Βέλγιο το 1995, φτάνοντας στη νίκη από την 16η θέση.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Έγινε της ανατροπής! (videos)"

Leave a reply