Να συζητηθεί στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών και επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, η κατάσταση του ΤΤ πριν προχωρήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησής του ζητούν ο Αλέξης Τσίπρας και 12 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Την Τρίτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με επερώτησή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, κάνει λόγο για «χωρίς προσχήματα απαξίωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του», αναφερόμενος στην δημόσια δήλωση Στουρνάρα «περί μη βιωσιμότητας». Οπως υποστηρίζει ο κ.Τσίπρας:
«Ο υπουργός Οικονομικών κατόρθωσε μόλις σε μία ημέρα να απαξιώσει την υγιέστερη τράπεζα, με τις χαμηλότερες επισφάλειες. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που, πριν από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, ήταν η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα και η τρίτη στην Ευρώπη από άποψη κεφαλαιακής επάρκειας, είδε σε μία μόλις ημέρα την τιμή της μετοχής του να χάνει 30% και να αναστέλλεται η διαπραγμάτευσή της στο χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ την αμέσως προηγούμενη μέρα σημείωνε άνοδο κατά 1,3 % περίπου.
Εμφανίστηκε ως μη βιώσιμη τράπεζα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που οι ζημιές (περίπου 3,5 δισ.) προέρχονται μόνο από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, ενώ στην πραγματικότητα είχε κέρδη και για το λόγο αυτό τα ίδια κεφάλαιά του εμφανίστηκαν αρνητικά μόνο κατά -2,3 δισ».
Οπως υποστηρίζει ο κ.Τσίπρας, «το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν έχει επισφαλή δάνεια, δεν έχει επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά αντίθετα μόνο κατά την τελευταία πενταετία το Δημόσιο έχει εισπράξει πάνω από 3 δισ. από το ΤΤ, και αποτελεί τον τελευταίο δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό μας σύστημα. Για το λόγο αυτό ρωτά τον κ.Σαμαρά πώς τεκμηριώνεται η εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας περί μη βιωσιμότητας του Τ.Τ., γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock, γιατί το Τ.Τ. εξαιρέθηκε από τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και με ποιο τρόπο θα αναπληρωθεί η ζημιά των μικρομετόχων από την απαξίωση της τιμής της μετοχής.
Την ίδια ώρα, ομάδα 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγ.Μεϊμαράκη και τον ομόλογό του της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Αντ.Μπέζα, με την οποία ζητάει «την άμεση, πριν τη λήψη οποιασδήποτε κυβερνητικής απόφασης, σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να προσέλθει ο
αρμόδιος υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και να ενημερώσουν για το κρίσιμο θέμα του ΤΤ και το μέλλον του σύμφωνα με το άρθρο 41Α, παράγρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής.