[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γ. Μηλιός: Οι κοινωνίες της Ευρώπης βυθίζονται σε αδιέξοδο
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στο σημερινό Eurogroup καταγράφεται το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει φτάσει η πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που ακολουθεί η Ευρωζώνη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γ. Μηλιός αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στην Κύπρο.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Βασική στρατηγική των ευρωπαϊκών οικονομικών και πολιτικών ελίτ είναι ο έλεγχος της δημοσιονομικής προσαρμογής των χωρών της Ευρωζώνης μέσω των χρηματαγορών, ώστε να υποβόσκει διαρκώς μια κρίση χρηματοπιστωτικής αξιοπιστίας αναφορικά με τη διαχείριση του δημόσιου χρέους. Με τη μέθοδο αυτή νομιμοποιούν τα «Μνημόνια», δηλαδή τις περικοπές εισοδήματος και δικαιωμάτων για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και τη συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας σε λίγα χέρια.

Έτσι, από τη μία πλευρά ενδέχεται και η Ισπανία να μπει στα μνημόνια για να εφαρμοστεί κι εκεί η σκληρή νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση που εξαθλιώνει τον κόσμο της εργασίας, από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει ο ομολογημένος φόβος από την πλευρά των κρατούντων για το πραγματικό επίδικο, δηλαδή τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκαλέσει μια τέτοια εξέλιξη στη χώρα αυτή. Για τον ίδιο λόγο, δεν συζητιέται επισήμως το θέμα της Ελλάδας και έτσι καθυστερεί η ανακοίνωση των νέων μέτρων. Αλλά η καθυστέρηση δεν μπορεί να είναι για πολύ.

Οι κοινωνίες της Ευρώπης βυθίζονται σε αδιέξοδο και η μόνη λύση είναι η αλλαγή πολιτικής, το τέλος της λιτότητας και η εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής ανάπτυξης. Για την προοπτική αυτή αγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε συνεργασία με τις αριστερές και αντινεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη".




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γ. Μηλιός: Οι κοινωνίες της Ευρώπης βυθίζονται σε αδιέξοδο"

Leave a reply