[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ευφορία στα χρηματιστήρια μετά τις αποφάσεις της FED
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

σχυρά κέρδη εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές στις πρώτες συναλλαγές της Παρασκευής ύστερα από τις χθεσινές αποφάσεις της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (FED) την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ μέσω ενός προγράμματος αγοράς ομολογιακών τίτλων, ύψους 40 δισεκατομμυρίων.

Ευφορία στα χρηματιστήρια μετά τις αποφάσεις της FED

Η Federal Reserve ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προχωρά κάθε μήνα σε αγορές τίτλων, διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια, αξίας 40 δισ. δολαρίων.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα Operation Twist, στο πλαίσιο του οποίου πουλά βραχυπρόθεσμα ομόλογα και διοχετεύει τα έσοδα στην αγορά πιο μακροπρόθεσμων τίτλων με απώτερο στόχο τη μείωση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων.

Κράτησε ταυτόχρονα στα ιστορικά τους χαμηλά τα επιτόκια της επισημαίνοντας ότι περιμένει τα επιτόκια να παραμείνουν κοντά σε μηδενικά επίπεδα τουλάχιστον έως τα μέσα του 2015, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για τα τέλη του 2014.

«Αν και ο ρυθμός των αγορών ήταν κάπως μικρότερος σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αγορών και η αποκλειστική εστίαση σε αγορές τίτλων διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια αποτέλεσε έκπληξη, η Fed άφησε ανοικτή την πόρτα για νέα δράση στην περίπτωση που το outlook για την οικονομία και την αγορά εργασίας δεν δείξει σημάδια σημαντικής βελτίωσης", αναφέρει η Barclays σχολιάζοντας τις αποφάσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει 1,2% στις 275,78 μονάδες, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 σημειώνει άνοδο 1,8%.

Ο γερμανικός DAX 30 κερδίζει 1,4% στις 7.409,07 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 1,8% στις 3.564,07 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,3% στις 5.984,85 μονάδες.
Άλμα 2,2% και για τον ισπανικό IBEX 35 στις 8.100,90 μονάδες.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ευφορία στα χρηματιστήρια μετά τις αποφάσεις της FED"

Leave a reply